Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Θεσσαλονίκης διεκόπη η βραχυχρόνια μίσθωση παραθεριστικής βίλας στη Χαλκιδική μέσω της πλατφόρμας Airbnb, καθώς έκρινε ότι η ιδιοκτήτρια παραβίασε τον κανονισμό του συγκροτήματος μέσα στο οποίο βρίσκεται η κατοικία.

Επέβαλε, μάλιστα, στην ιδιοκτήτρια της βίλας να πληρώσει πρόστιμο 4.400 ευρώ ως αποζημίωση στο κοινό ταμείο του συγκροτήματος.

Η παραθεριστική βίλα βρίσκεται σε συγκρότημα κατοικιών μαζί με άλλες τέσσερις κατοικίες, στην περιοχή του αγροκτήματος των Αγροτικών Φυλακών της Κασσάνδρας.

Η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο ύστερα από προσφυγή των ιδιοκτητών των υπολοίπων κατοικιών του συγκροτήματος, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για οχλήσεις που προκαλούσαν οι ενοικιαστές της παραθεριστικής βίλας στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η απόφαση μπορεί να δώσει τη δυνατότητα και σε άλλους ιδιοκτήτες να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, για περιπτώσεις αυθαίρετης βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων, λόγω των ενοχλήσεων και άλλων προβλημάτων που ενδέχεται να προκαλούν οι ενοικιαστές.