Κατηγορηματικά διαψεύδει το υπουργείο Παιδείας ότι συνελήφθησαν δυο μαθητές σε γυμνάσιο του Αγρινίου. «Καμία σύλληψη μαθητή δεν υπήρξε στο Αγρίνιο. Θα ήταν εξάλλου εντελώς παράνομο μετά και την κατάργηση της σχετικής διάταξης του νόμου Διαμαντοπούλου (4009/11) που ποινικοποιούσε τις μαθητικές καταλήψεις» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Παρασκευής η Αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις δύο μαθητών Γυμνασίου αλλά και των γονιών τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων. Συγκεκριμένα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι μαθητές συνελήφθησαν γιατί φέρεται να ήταν εκείνοι που υποκίνησαν την κατάληψη του 2ου Γυμνασίου Αγρινίου. Οι συλλήψεις έγιναν την Παρασκευή, όπου το σχολείο τελούσε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα υπό κατάληψη.

Την προηγούμενη ημέρα, το 2ο Γυμνάσιο όπως και πολλά ακόμη σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας, προχώρησαν σε καταλήψεις με αιχμή το Μακεδονικό, ωστόσο στο 2ο Γυμνάσιο η κατάληψη συνεχίστηκε και την Παρασκευή, χωρίς να είναι γνωστό αν ο λόγος της κατάληψης παραμένει ο ίδιος.

Οι μαθητές που συνελήφθησαν, με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης, είναι 14 και 16 ετών ενώ για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων συνελήφθησαν και οι γονείς τους. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανεζητείτο και ένας ακόμη μαθητής 14 ετών για τον ίδιο λόγο καθώς και ο γονέας του.