Ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου από τις 16.00 έως τις 21.00 και το Σάββατο 24 Νοεμβρίου από τις 11.00 έως τις 22.00, θα «μυρίσει» Ιταλία.

Στο πλαίσιο του «Thessaloniki Food Festival» που συνδιοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Ελληνο – Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Ιταλοί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην πόλη, μαγειρεύουν για το φετινό STREET FOOD ITALIA. Μάλιστα, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις ημερομηνίες διεξαγωγής της «3ης Παγκόσμιας Εβδομάδας της Ιταλικής Κουζίνας» (19-25/11) και τελεί υπό την αιγίδα της Ιταλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης, στο διήμερο αυτό θα στηθεί ένα street food party με γευστικές προτάσεις, άφθονο κρασί, μπύρα και aperol-spritz, γνήσιες ιταλικές πίτσες με ντομάτα και mozzarella, φρέσκα ζυμαρικά, risotto, τραγανά arancini, γεμιστά panzerotti, λεπτή πίτα piadina με αλλαντικά, ιταλικά burger, παραδοσιακά ιταλικά αλλαντικά- porchetta και mortadella, παραδοσιακό ιταλικό παγωτό και καφές espresso. Το βράδυ του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της εκδήλωσης και σε διαμορφωμένο πάλκο, συναυλία με μία ελληνο-ιταλική μουσική ομάδα παραδοσιακών ιταλικών τραγουδιών της Μεγάλης Ελλάδας της Νοτίου Ιταλίας.