Τη θέση του όσον αφορά το θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, στην Αλβανία εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, χαρακτηρίζοντας τον «αυτόκλητο σωτήρα».

«Οταν ένα πρόσωπο πηγαίνει με καλάσνικοφ σε μια ξένη χώρα, υψώνει την ελληνική σημαία, είναι η Νότιος Αλβανία, το ξαναλέω και προσέχω τα λόγια μου, όχι η Βόρεια Ήπειρος, είναι η Νότιος Αλβανία. Είναι αλβανικά τα εδάφη στην αλβανική κυριαρχία και εκεί ζούσε και ζει, δυστυχώς σε μικρότερο βαθμό γιατί έχουν φύγει άνθρωποι έχουν έρθει στην Ελλάδα οι περισσότεροι, η ελληνική μειονότητα. Φαντάζεστε να έρθει ένας Τούρκος στη Θράκη με ένα καλάσνικοφ να υψώσει σημαία και να πυροβολεί εναντίον των αστυνομικών; Τι θα λέγατε εσείς;», ρώτησε χαρακτηριστικά ο Νίκος Φίλης τη δημοσιογράφο του Creta Tv, στην οποία έδωσε συνέντευξη.

Η παρουσιάστρια, τότε, απάντησε ότι οι συνθήκες διαβίωσης είναι καλύτερες στη Θράκη από ότι στη Βόρειο Ήπειρο «όπως θα την πω εγώ, είτε στην Αλβανία όπως τη λέτε εσείς».

Ο πρώην υπουργός επέμεινε στη θέση του, χαρακτηρίζοντας τον Κατσίφα «αυτόκλητο σωτήρα» «Για αυτό πυροβολούσε στη Νότιο Αλβανία; Και να το λέτε έτσι γιατί αυτή είναι η πραγματική ονομασία αυτής της περιοχής. Δοκιμάζονται και απαντούν με τα καλάσνικοφ κάποιοι αυτόκλητοι σωτήρες;», είπε, συγκεκριμένα, ο κ. Φίλης.