Οργή και έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στις τάξεις της αστυνομίας, αλλά και στα πολιτικά κόμματα η καταδρομική επίθεση που σημειώθηκε τη Δευτέρα στο ΑΤ Ομονοίας από κουκουλοφόρους, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και τέσσερις αστυνομικοί.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα, ενώ σε ανάρτησή της στο Facebook χαρακτηρίζει την επίθεση δολοφονική και δράστες «γνωστούς και χαϊδεμένους».

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση:

«Ακόμα μια δολοφονική επίθεση από τους «γνωστούς και χαϊδεμένους» εναντίον συναδέλφων μας. Αλήθεια ποιος αγωνιστικός λόγος υποκίνησε αυτήν την ενέργεια; Η Ένωσή μας έχει καταγγείλει από καιρό την αποδόμηση υπημερεσιών που μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοια φαινόμενα. Η Ηγεσία απαντά με τη σύσταση πεζών περιπολιών τη χρησιμότητα των οποίων έχουμε από καιρό καταγγείλει. Δυστυχώς όμως οι συνάδελφοι της ανωτέρω υπηρεσίας δέχθηκαν το μένος των μπαχαλάκηδων και αλήθεια περιμένουμε να μας πουν οι ιθύνοντες με ποιον εξοπλισμό περίμεναν να τους αντιμετωπίσουν. H Ένωση Αθηνών αύριο 16 Οκτωβρίου & ώρα 11:45 θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Α.Τ. Ομόνοιας όπου οι συνάδελφοί μας δέχθηκαν δολοφονική επίθεση. Ήταν η πρώτη «επιτυχημένη» μέρα της εμφανούς αστυνόμευσης, γι’ αυτό μάλλον σουλάτσαραν ανενόχλητοι όλοι αυτοί. Ήταν δίκαιο (οι πεζές) και έγινε πράξη.

Το ΑΤ Ομόνοια επισκέπτεται ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση και επέρριψε σοβαρές ευθύνες στην κυβέρνηση.

Αδ. Γεωργιάδης: «Δεν είναι κράτος αυτό! Ντροπή!

«Δεν είναι Κράτος αυτό! Ντροπή! Περαστικά στα παλικάρια μας, είμαστε μαζί τους. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι», ανέφερε σε σχόλιο του στο Twitter ο Αδωνις Γεωργιάδης, ενώ ο Γιώργος Κουμουτσάκος σημείωσε: «Η βία και η ανασφάλεια υπονομεύουν σοβαρά την καθημερινότητα και την ελευθερία μας. Η κυβέρνηση αυτή με την κουλτούρα ανοχής στις συμπεριφορές ανομίας δεν μπορεί να τη διασφαλί

ΚΙΝΑΛ: Θρασύτατη επίθεση

Αντιδρώντας στην επίθεση, το ΚΙΝΑΛ εκτιμά ότι η «η επίθεση στο Α.Τ. Ομόνοιας αποτελεί άλλη μια θρασύτατη πρόκληση των κουκουλοφόρων που έχουν αποθρασυνθεί από την ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

«Αν δεν μπορούν οι κυρίες υπουργοί να τους μαζέψουν, ας τα μαζέψουν και να φύγουν. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους τραυματίες αστυνομικούς» πρόσθεσε το ΚΙΝΑΛ.

Ποτάμι: Η ανοχή αποθρασύνει

«Μετά τις επιθέσεις σε πρεσβείες και υπουργεία, κουκουλοφόροι επιτίθενται τώρα και στα πιο κεντρικά αστυνομικά τμήματα, όπως αυτό της Ομόνοιας. Η χώρα μοιάζει ξέφραγο αμπέλι, έρμαιο στις διαθέσεις συμμοριών. Η αστυνομία, όπως καταγγέλλουν οι άνθρωποί της, λειτουργεί με τεράστιες ελλείψεις. Η πολιτική ηγεσία δείχνει απρόθυμη να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Η εικόνα γενικευμένης ανομίας δημιουργεί αισθήματα ανασφάλειας στους πολίτες. Αν δεν αντιμετωπιστεί το φαινόμενο τώρα, οι συνέπειες για την κοινωνία θα είναι ολέθριες και θα οδηγήσει σε ακραίες συμπεριφορές. ‘Οταν οι αστυνομικοί νιώθουν ανασφαλείς, πώς θα νιώθουν ασφαλείς οι πολίτες», σχολιάζει στη δική του ανακοίνωση το Ποτάμι

Καταδικάζει το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ επίσης καταδίκασε την επίθεση κουκουλοφόρων στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών. Μάλιστα σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «αυτές οι ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με τη λαϊκή πάλη και το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δίνουν άλλοθι σε όσους θέλουν να συκοφαντήσουν τους αγώνες του λαού και να επιβάλλουν κλίμα αστυνομοκρατίας και καταστολής».

Καμίνης: Πρόκληση

Πρόκληση χαρακτηρίζει την επίθεση στο Α.Τ Ομόνοιας και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι οι βόμβες μολότοφ είναι «μέρος της κανονικότητας».

Διαβάστε επίσης

«Ηθελαν να χυθεί αίμα αστυνομικών» – Θύελλα μετά την επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας