Ο Ζοζέ Μουρίνιο είναι σε δύσκολη φάση αυτή την περίοδο, καθώς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες. Πάντως, επιμένει πως είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές στον κόσμο.

Στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με την Μπέρνλι, υποστήριξε και πάλι το ίδιο: «Είμαι ο προπονητής σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους του πλανήτη, είμαι όμως κι ένας από τους σπουδαιότερους προπονητές του κόσμου.Αναλύω από μόνος μου την απόδοσή μου, και για μένα είναι πιο σημαντικό τι πιστεύω εγώ παρά τι πιστεύετε εσείς», είπε επικαλούμενος μάλιστα και

Φρίντριχ Χέγκελ!

«Έχετε διαβάσει ποτέ κάποιον φιλόσοφο ή στην καθημερινότητά σας δεν έχετε τον χρόνο να διαβάσετε τον Φρίντριχ Χέγκελ; Σαν παράδειγμα αναφέρω πως έχει πει ότι η αλήθεια είναι το όλον, πάντα είναι το όλον».

Συνέχισε: «Εχω κατακτήσει οκτώ τίτλους. Είμαι ο μοναδικός προπονητής στον κόσμο που έχει κατακτήσει τίτλο σε Ιταλία, Ισπανία και Αγγλία. Η δεύτερη θέση που πήραμε πέρσι είναι ένα από σπουδαιότερα επιτεύγματα της καριέρας μου. Έτσι πιστεύω».

Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε άλλους προπονητές: ««Έχετε κάνει άραγε την ίδια ερώτηση στον προπονητή που πέρσι τερμάτισε τρίτος ή τέταρτος; Γιατί, για παράδειγμα, δεν έχει κατακτήσει ποτέ τίποτα σε διεθνές επίπεδο;». Η αιχμή ήταν για τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο και τον Γιούργκεν Κλοπ.