Από το πρωί λένε φαίνεται η καλή μέρα, κι αν το καλοσκεφτούμε δεν έχουν άδικο. Με το που ανοίγουμε τα μάτια μας το πρωί, μια ρουτίνα που θα μας γίνει σίγουρα συνήθεια μπορεί να βελτιώσει τόσο τη διάθεσή μας, όσο και την υγεία μας.

Πιείτε νερό! Κατά τη διάρκεια του ύπνου, ο οργανισμός μας αφυδατώνεται και το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε ξυπνώντας είναι να πιείτε ένα ποτήρι νερό για ενυδατωθείτε.

Κάντε διατάσεις! Ο ύπνος μπορεί να ξεκουράζει το σώμα μας, αλλά οι στάσεις του ύπνου πολλές φορές δημιουργούν πιάσιμο, ειδικά αν βρισκόμαστε στην ίδια στάση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κάντε μερικές διατάσεις και τεντώστε κάθε σημείο του σώματός σας. Αμέσως να νιώσετε μια ευφορία αφού θα βοηθήσουν την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

Μη ξεχνάτε το πρωινό σας! Το πρωινό είναι το πιο δυναμωτικό γεύμα της ημέρας όπως μας έλεγαν όταν ήμασταν παιδιά. Ενα δυναμωτικό γεύμα πλούσιο σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και φρούτα θα σας δώσει την ώθηση που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε δυναμικά και με ενέργεια το πρόγραμμα της ημέρας σας.

Μη ασχολείστε με το κινητό σας! Καλώς ή κακώς τα κινητά παίζουν καθοριστικό ρόλο στην καθημερινότητά μας και την προσωπική μας ζωή, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να το αρπάξετε στα χέρια σας με το που ξυπνήσετε και πριν καλά καλά σηκωθείτε από το κρεβάτι σας.

Οργανώστε το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας από το προηγούμενο βράδυ. Εχετε ένα πλάνο των υποχρεώσεων σας για τη νέα μέρα που έρχεται. Ετσι δε θα αρχίσετε τη μέρα σας με πανικό και άγχος για τα προλάβετε όλα, αφού θα τα έχετε προετοιμάσει όλα.

Πέντε απλά βήματα, αρκούν για να βελτιώσουν έστω και στο ελάχιστο το πρωινό σας ξύπνημα και τη διάθεσή σας.