Το καλοκαίρι έφτασε και οι διακοπές ξεκινούν. Η ενεργητικότητα των παιδιών σας αποζητά παιχνίδια και δραστηριότητας γεμάτα δυναμισμό και περιπέτεια. Πώς μπορούν τα παιδιά σας να διασκεδάσουν στις καλοκαιρινές τους διακοπές;

Ιδέες για παιχνίδια και ασχολίες στη θάλασσα που σίγουρα θα τα ενθουσιάσουν.

• Προμηθευτείτε μια μικρή μπάλα και ξεκινήστε το παιχνίδι. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια που θα κρατήσουν τα παιδιά σας απασχολημένα στην παραλία. Μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο στην άμμο, βόλεϊ εντός κι εκτός θάλασσας και διασκεδάσουν με τη ψυχή τους μαζί με εσάς ή με τους φίλους τους.

• Μια μάσκα, ένας αναπνευστήρας και ένα ζευγάρι βατραχοπέδιλα πάντα ενθουσιάζουν τα παιδιά που θέλουν με λαχτάρα να εξερευνήσουν τα μυστικά του βυθού. Βουτήξτε μαζί για να ανακαλύψετε μικρά ψαράκια και να συλλέξετε περίεργα κοχύλια.

• Αφήστε το παιδί σας να απελευθερώσει το δελφίνι που κρύβει μέσα του. Για να το βοηθήσετε να εξοικειωθεί με το κολύμπι και τη θάλασσα, σχεδιάστε άτυπους αγώνες κολύμβησης κατά μήκος της παραλίας, κι όχι προς τα βαθιά. Ετοιμαστείτε για σκληρά κοντραρίσματα στη μάχη. Αν θέλετε μπορείτε στο τέλος να κάνετε μια μικρή απονομή στο νικητή του αγώνα. Μαντέψτε ποιος θα είναι!

• Μπορεί να νομίζουμε πως το ποδήλατο είναι μια άσκηση μόνο για τη ξηρά, αλλά κάνουμε λάθος. Συχνά θα συναντήσετε στις παραλίες μικρά θαλάσσια ποδήλατα για να κάνετε τη βόλτα σας στη θάλασσα λίγο πιο ιδιαίτερη. Ξεκινήστε το πετάλι και απολαύστε τη βόλτα σας στα καταγάλανα νερά.

• Φυσικά μπορείτε να ξεδιπλώσετε όλη τη δημιουργικότητά σας και να στήσετε χειροποίητα παιχνίδια στην παραλία για τους μικρούς σας φίλους. Μερικά μπουκάλια νερό αρκούν για να ξεκινήσετε τον πιο καλοκαιρινό αγώνα bowling. Πάρτε ένα μπαλάκι και ξεκινήστε να ρίχνετε τις «κορίνες». Αυτός που θα κάνει το πρώτο strike θα γίνει ο «βασιλιάς του bowling».

• Τα τελευταία χρόνια τα water sports έχουν την τιμητική τους. Μπορείτε να πάτε βόλτα με μεγάλα ή μικρά φουσκωτά. Φορέστε όλοι μαζί τα σωσίβιά σας και ετοιμαστείτε για γερές τούμπες και ασταμάτητο γέλιο.

Τα παιχνίδια κάτω από τον ήλιο και τη θάλασσα είναι πάντοτε απολαυστικά. Φροντίστε να είστε πάντα προσεκτικοί και συμβουλευτικοί με τα παιδιά σας για τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν στην παραλία και διασκεδάστε τις οικογενειακές καλοκαιρινές στιγμές μαζί τους άφοβα.