Οταν πριν από αρκετά χρόνια η Σήλια Κριθαριώτη τριγύριζε γύρω από τα μανεκέν του οίκου Τσούχλου, «τραβώντας» με τον παιδικό της αυθορμητισμό τις ταφταδένιες, κεντημένες φούστες των βραδινών δημιουργιών, ίσως κανείς δεν περίμενε την εντυπωσιακή είσοδό της στα snob σαλόνια της υψηλής ραπτικής. Και όμως η «μικρή Σήλια», αγαπημένη κόρη ενός από τους γνωστότερους εμπόρους στον χώρο του έτοιμου ενδύματος στην περιοχή του Πειραιά, κατάφερε κάτι που κάποιοι θεωρούσαν μάλλον ακατόρθωτο.

Η κ. Κριθαριώτη με μια λαμπερή πορεία στη haute couture παρουσίασε χθες Τρίτη τη συλλογή της στο Παρίσι, μαζί με τους κορυφαίους οίκους του πλανήτη. Η ταλαντούχα ελληνίδα couturier, όπως την αποκαλούν στο εξωτερικό, «δείχνει» μαζί με τους Dior, Chanel, Balmain, Valentino, Balecianga, στα εμβληματικότερα σαλόνια της Πόλης του Φωτός. Η γυναίκα που κατόρθωσε να διαφημίσει με τον καλύτερο τρόπο την ελληνική υψηλή ραπτική σε ένα δύσκολο, ιδιαίτερα απαιτητικό κοινό, έχει αποσπάσει την προσοχή των διεθνών media.

Η Σήλια απασχολεί με κολακευτικές κριτικές στις μεγαλύτερες εφημερίδες και top περιοδικά (όπως η «Vogue») τους ξένους δημοσιογράφους και το fashion world γενικότερα. Οι προηγούμενες συλλογές της είχαν πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο The Ritz, της Place Vendome. Ο νέος χώρος που επέλεξε για την κολεξιόν της, που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη στο Παρίσι, είναι πραγματικά μαγικός…

Η επιλογή του Hotel Mona Bismarck

Ο χώρος όπου πραγματοποιήθηκε το Haute couture show by Celia Kritharioti φέρει την ονομασία Hotel Mona Bismarck. Βρίσκεται στον αριθμό 34 της avenue de New York. Πρόκειται για ένα private mansion το οποίο «βλέπει» στον Πύργο του Αϊφελ. Χτίστηκε τον 19ο αιώνα. Διαθέτει τρεις ορόφους, οι σκάλες και τα πατώματα είναι κατασκευασμένα από χειροποίητο ξύλο, ενώ το μάτι του επισκέπτη τραβάει αμέσως μια πανέμορφη κινεζική ταπισερί.

Το κτίριο έχει ιδιωτικό κήπο και φιλοξενεί συνήθως εικαστικούς αλλά και πνευματικούς ανθρώπους. Είναι αυτοί οι οποίοι προσπαθούν να δημιουργήσουν μια γέφυρα μεταξύ της αμερικανικής κουλτούρας (ο ακριβής τίτλος του κτιρίου είναι άλλωστε The Mona Bismarck American Center) του 20ού αιώνα, με αυτήν που εκπροσωπούν οι καλλιτέχνες, συγγραφείς, ποιητές του 21ου αιώνα.

Το στυλ των ρούχων της κ. Κριθαριώτη έδενε απόλυτα με τον χώρο με την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

Η εκλεπτυσμένη πολυτέλεια κυρίαρχο στοιχείο στο show by Celia

Μαύρο! Πολύ μαύρο! Το χρώμα της μαγείας, του μυστηρίου, του αισθησιασμού πρωταγωνιστεί στη haute couture συλλογή της Σήλιας Κριθαριώτη, για τοn χειμώνα 2018-19. Αλλά και αρκετό χρυσό, και λίγο λευκό. Πολλά θηλυκά ταγέρ που θυμίζουν αυτά που φορούσαν οι big stars του Χόλιγουντ, πανάκριβες χειροποίητες δαντέλες, βελούδα που δίνουν την αίσθηση της πολυτέλειας, ταφτάδες και λεπτομέρειες από φτερά και κουμπιά που μοιάζουν με κοσμήματα. Το show με τη σφραγίδα της εκλεπτυσμένης πολυτέλειας είχε guest star το top model Νατάλια Βοντιάνοβα, την οποία η Σήλια είχε φέρει πριν από χρόνια στην Ελλάδα. Η Νατάλια, η οποία είναι παντρεμένη με τον μεγαλοεπιχειρηματία Antoine Arno, γιο του ισχυρού Bernard, άνοιξε το show, με ένα διαφορετικό, ολόχρυσο σύνολο. Εκπληξη η παρουσία της ταλαντούχου υψιφώνου Χριστίνας Πουλίτση, η οποία τραγούδησε αποσπάσματα από σημαντικές όπερες…