Εχετε νιώσει ποτέ ότι ο μεταβολισμός έχει μπλοκάρει; Παρ’ όλο που ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή στα μέτρα σας και έχετε ενσωματώσει στην καθημερινότητά σας την ήπια άσκηση, αισθάνεστε το σώμα σας πρησμένο. Η λύση λοιπόν κρύβεται στα σωτήρια μυστικά της αποτοξίνωσης.

Η αποτοξίνωση για να είναι αποτελεσματική, δε χρειάζεται να φτάνει στα άκρα. Αντιθέτως, προσπαθήστε να επαναφέρετε το μεταβολισμό σας στην αρχική του κατάσταση με μικρά θαυματουργά βήματα και συνήθειες.

Πολλοί θεωρούν ότι ο μεταβολισμός τους μπλοκάρει από τη μεγάλη και συχνή κατανάλωση φαγητού. Γι’ αυτό το λόγο αποφεύγουν μερικά γεύματα, νομίζοντας πως βρήκαν την πηγή του κακού. Ωστόσο, πετυχαίνουν το ακριβώς αντίθετο, αφού χάνοντας τα μικρά και τακτικά γεύματα που χρειάζεται ο οργανισμός σας, ο μεταβολισμός επιβραδύνεται. Τα μικρά σνακ της ημέρας φροντίστε να είναι υγιεινά και θρεπτικά.

Αρπαξτε κάθε ευκαιρία για άσκηση εμφανιστεί μπροστά σας. Η πιο εύκολη λύση είναι να ελαττώσετε τη χρήση του ασανσέρ. Προτιμήστε τις σκάλες και βάλτε «φωτιά» στο μεταβολισμό σας. Ίσως, είναι λίγο ζόρικο τις πρώτες μέρες, αλλά μετά από μια εβδομάδα θα έχει γίνει μια συνήθεια που δύσκολα θα αποχωριστείτε.

Είναι φυσικό όμως, ο οργανισμός σας να ζητήσει μέσα σε όλη τη ρουτίνα της αποτοξίνωσης μια δόση γλυκού. Δεν είναι απαγορευτικό να φάτε κάτι γλυκό, αρκεί να φερθείτε έξυπνα. Αντί να πέσετε με τα μούτρα σε λιπαρά γλυκά όπως μια πάστα, ένα ντόνατς ή σοκολατένια μπισκότα, φάτε ένα μικρό κομμάτι μαύρης σοκολάτας. Θα σας καλύψει σίγουρα τη λιγούρα, χωρίς να σπάσει το πρόγραμμα της αποτοξίνωσής σας. Αν πάλι η μαύρη σοκολάτα δε σας δελεάζει και τόσο, στραφείτε στα δροσερά φρούτα του καλοκαιριού που έχουν και την τιμητική τους.

Δώστε σημασία στον καλό ύπνο. Ο ύπνος είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία μας. Γι’ αυτό φροντίστε να ελαττώσετε την κατανάλωση της καφεΐνης και του αλκοόλ πριν πέσετε στο κρεβάτι. Αποφύγετε τα αργά και βαριά γεύματα, ιδανικά το τελευταίο γεύμα της ημέρας πρέπει να καταναλώνεται πριν τις οκτώ. Βάλτε στην άκρη το κινητό τηλέφωνο και τον υπολογιστή τουλάχιστον δύο ώρες πριν πέσετε στο κρεβάτι.

Με αυτά τα μικρά βήματα της αποτοξίνωσης θα καταφέρετε να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό, να ξεκινήσουν οι καύσεις και να πάρουν «φωτιά» τα κοντέρ!