Ερωτική αντιζηλία φαίνεται πως κρύβεται πίσω από περιστατικό με πυροβολισμούς, το οποίο σημειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, κοντά στην Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης.

Η Αστυνομία συνέλαβε ως «πρωταγωνιστή» του επεισοδίου έναν άνδρα, ηλικίας 51 ετών,
ο οποίος φέρεται να άνοιξε πυρ με περίστροφο εναντίον Ι.Χ. αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν μία 43χρονη κι ένας 37χρονος. Όπως έγινε γνωστό, από τα θραύσματα της τζαμαρίας τραυματίστηκε ελαφρά η γυναίκα, ρουμανικής καταγωγής, η οποία μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Ο κατηγορούμενος ως δράστης κρύφτηκε στη συνέχεια σε σπίτι φίλου του στην Πιερία, όπου τελικά εντοπίστηκε χθες και συνελήφθη, με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Μαζί του συνελήφθη ο 64χρονος φίλος του για υπόθαλψη εγκληματία.

Σύμφωνα με την αστυνομική προανάκριση, το κίνητρο της πράξης του φαίνεται πως ότι ήταν το ερωτικό πάθος. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κατηγορούμενος είχε τοποθετήσει συσκευή GPS στο αυτοκίνητο της γυναίκας, προκειμένου να παρακολουθεί τις κινήσεις της.

Ο ίδιος αναμένεται να προσαχθεί σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα που θα τον παραπέμψει να απολογηθεί σε ανακριτή.