Το ημερολόγιο έγραφε Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 1985. Η Γιουβέντους υποδεχόταν στο γήπεδό της τη Βερόνα στον επαναληπτικό αγώνα της φάσης των 16 του τότε Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Κάτοχος του τίτλου, έχοντας ευνοηθεί σκανδαλωδώς στον ματωμένο τελικό του Χέιζελ εναντίον της Λίβερπουλ με το περίφημο πέναλτι που δόθηκε στον Μπόνιεκ, αν και έπεσε κοντά στη… μεσαία γραμμή, η Γιούβε απολαμβάνει άλλη μια διαιτητική εύνοια. Ανοίγει το σκορ με τον Πλατινί με ένα αμφιλεγόμενο πέναλτι και φτάνει στη νίκη (2-0) και στην πρόκριση.

Τότε πρόεδρος της Γιούβε ήταν ο Τζιάνι Ανιέλι, θείος του σημερινού προέδρου Αντρέα Ανιέλι. Σύμβολο επιτυχίας και πλούτου και σήμα κατατεθέν της FIAT και της Γηραιάς Κυρίας.

Ενας τολμηρός ρεπόρτερ της RAI τον πλησιάζει και του θέτει θέμα διαιτησίας.

Ο Ανιέλι τον κοίταξε με το αετίσιο βλέμμα του και είπε γεμάτος συμπάθεια για τον νέο που είχε απέναντί του: «Νεαρέ μου, εμείς δεν διαμαρτυρόμαστε ποτέ για τα πέναλτι και φυσικά δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε να το κάνουμε τώρα. Δεν είναι στις συνήθειές μας. Αυτά τα πράγματα είναι για τους επαρχιώτες. Πρέπει να πηγαίνεις στα γήπεδα και να διασκεδάζεις, όχι να διαμαρτύρεσαι».

Αυτά τότε. Που δεν υπήρχε το Τσάμπιονς Λιγκ και τα εκατομμύρια που διακυβεύονται σε κάθε σφύριγμα. Ακόμα και ο «Αβοκάτο» σήμερα θα είχε άλλη άποψη.