Έτοιμος για τις κάλπες με όποιο σύστημα χρειαστεί, «αρκεί να είναι αδιάβλητο» δήλωσε την Παρασκευή, πριν τη συνεδρίαση της Επιτροπής Αλιβιζάτου, ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς,Γιώργος Καμίνης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων υποστήριξε ότι «η εξ αποστάσεως ψηφοφορία, η ηλεκτρονική κάλπη δηλαδή, δεν είναι θέμα διαδικασίας, είναι θέμα δημοκρατίας. Η δυνατότητα της ηλεκτρονικής συμμετοχής είναι μία δημοκρατική κατάκτηση και μία ευκαιρία που η παράταξή μας όχι μόνο δεν θα έπρεπε να τη θεωρεί βάρος, αλλά να την επιδιώκει με κάθε τρόπο. Να μην κάνει τη χάρη σε εκείνους που φοβούνται μια μεγάλη παράταξη».

Σύμφωνα με τον Γ. Καμίνη «η εξ αποστάσεως ψηφοφορία αυξάνει τη μαζικότητα, διευρύνει τη νομιμοποιητική βάση του εγχειρήματός μας και κατά συνέπεια ενισχύει τη συνοχή της παράταξης για την επόμενη των εκλογών ημέρα. Η συνεχιζόμενη συζήτηση για θέματα διαδικασίας κουράζει τον κόσμο, πολύ περισσότερο όταν γίνεται για λόγους “μικρού” ανταγωνισμού με προσχηματικά επιχειρήματα, δήθεν τεχνικά, δήθεν διαδικαστικά, ενώ το ζήτημα είναι βαθιά πολιτικό. Είμαστε έτοιμοι να πάμε στις κάλπες με οποιοδήποτε σύστημα χρειαστεί, αρκεί να είναι αδιάβλητο. Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες, με τη μαζική προσέλευσή τους, θα δώσουν την απάντηση που πρέπει, σε εκείνους που προσπαθούν να τους εμποδίσουν να εκφραστούν».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ αναφερόμενος στην ηλεκτρονική ψηφοφορία είπε ότι δεν είναι απλώς ένα διαδικαστικό ζήτημα, όπως το παρουσιάζουν αρκετοί δημοσιογράφοι, αλλά ένα «ύψιστο πολιτικό ζήτημα καθώς αφορά τη συμμετοχή του κόσμου». Παρουσίασε, μάλιστα, τη δική του πρόταση για να μπορέσουν να συμμετάσχουν περισσότεροι πολίτες, «χρησιμοποιώντας το αποδεδειγμένα αξιόπιστο -από προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις- σύστημα Ζευς».

Ερωτηθείς για το εάν θα εγκαταλείψει τον φορέα της Κεντροαριστέρας σε περίπτωση που ηττηθεί από τη Φώφη Γεννηματά, ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε: «Εγώ μπορώ να είμαι αρχηγός, αλλά και στρατιώτης».