Οι άνδρες με πρόβλημα υπογονιμότητας ίσως μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα του σπέρματός τους φροντίζοντας να γυμνάζονται συστηματικά, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Όπως έδειξε, το τζόκινγκ επί 45 λεπτά κάθε φορά μπορεί να βελτιώσει μέσα σε λίγους μήνες τον όγκο του σπέρματος, καθώς και την κινητικότητα και τη συγκέντρωση των σπερματοζωαρίων.

Στη σχετική μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Reproduction, συμμετείχαν 261 υγιείς άνδρες ηλικίας 25 έως 40 ετών, οι οποίοι δεν γυμνάζονταν κατά την έναρξή της.

Οι ερευνητές τούς χώρισαν σε τέσσερις ομάδες, με την πρώτη να εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής μέτριας έντασης. Οι άνδρες αυτοί περπατούσαν ή έτρεχαν σε έναν κυλιόμενο διάδρομο επί 25 έως 30 λεπτά την ημέρα, τρεις ή τέσσερις μέρες την εβδομάδα και επί 12 εβδομάδες.

Στη συνέχεια, αύξησαν τη διάρκεια της προπόνησής τους σε 40-45 λεπτά κάθε φορά, την έντασή της λίγο περισσότερο και τη συχνότητά της σε 4-6 φορές την εβδομάδα, επί 12 ακόμα εβδομάδες.

Από τις υπόλοιπες ομάδες εθελοντών, οι δύο γυμναζόταν εξ αρχής με μεγαλύτερη ένταση και η τέταρτη εξακολούθησε να διάγει καθιστική ζωή.

Σε όλους τους άνδρες που γυμνάζονταν παρατηρήθηκε βελτίωση της ποιότητας του σπέρματος, αλλά τα μεγαλύτερα οφέλη αφορούσαν τους εθελοντές της πρώτης ομάδας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από