Ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ πληροφόρησε την Κυριακή το Κογκρέσο ότι η πρόσφατη έρευνα για τα νέα emails της Χίλαρι Κλίντον δεν μετέβαλε το συμπέρασμα της υπηρεσίας πως δεν τίθεται θέμα δίωξης της προεδρικής υποψήφιας των Δημοκρατικών στην υπόθεση διαχείρισης του προσωπικού της ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Με επιστολή του στο Κογκρέσο ο Κόμεϊ δηλώνει ότι η υπηρεσία του ολοκλήρωσε την έρευνα για τα νέα emails. «Δεν έχουμε μεταβάλει τα συμπεράσματά μας, τα οποία διατυπώσαμε τον Ιούλιο αναφορικά με την πρώην υπουργό Εξωτερικών Κλίντον».

«Η ερευνητική ομάδα του FBI εργάσθηκε αδιάκοπα εξετάζοντας μεγάλο όγκο ηλεκτρονικών μηνυμάτων από υπολογιστή… τα οποία σχετίζονταν με άλλη έρευνα… κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ελέγξαμε όλες τις επικοινωνίες από και προς τη Χίλαρι Κλίντον όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών», αναφέρεται στην επιστολή του Κόμεϊ.

«Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου προς τους επαγγελματίες του FBI για την επιτέλεση τεράστιου έργου υψηλής ποιότητας σε τόσο βραχύ χρόνο».

«Είμαστε ευτυχείς που τελείωσε αυτή η υπόθεση», δήλωσε η Τζένιφερ Παλμιέρι, διευθύντρια επικοινωνίας της Χίλαρι Κλίντον.

Οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων προειδοποίησαν ότι τις προσεχείς ημέρες θα έχουν «πολλές ερωτήσεις για τη διαχείριση αυτής της έρευνας από το FBI».

Πελόζι: Το Ρεπουμπλικανικό τσίρκο…

Η επικεφαλής των Δημοκρατικών της Βουλής Νάνσι Πελόζι δήλωσε ότι τα τελευταία συμπεράσματα του FBI για τα e-mails της Χίλαρι Κλίντον «πρέπει εν τέλει να κλείσουν την πόρτα σε αυτό το Ρεπουμπλικανικό τσίρκο».

Ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ πυροδότησε βόμβα πριν από δέκα ημέρες επαναφέροντας την υπόθεση της διαχείρισης του προσωπικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον κατά τη θητεία της ως υπουργού Εξωτερικών.

Η κίνησή του επικρίθηκε σφοδρά από τους Δημοκρατικούς, χρησιμοποιήθηκε εξαντλητικά από τους Ρεπουμπλικάνους και κόστισε ακριβά στην προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών στις δημοσκοπήσεις, καθώς η προεκλογική εκστρατεία βρισκόταν στην τελική ευθεία.

Οι Ρεπουμπλικάνοι, και πρώτος από όλους ο Ντόναλντ Τραμπ, χρησιμοποίησαν την υπόθεση εξαπολύοντας επιθέσεις για να πείσουν τους ψηφοφόρους ότι δεν είναι δυνατόν να έχει κανείς εμπιστοσύνη στη Χίλαρι Κλίντον και κυρίως ότι δεν είναι δυνατόν να της ανατεθούν τα κλειδιά του Λευκού Οίκου.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν, αντιδρώντας στην επιστολή του Κόμεϊ δήλωσε ότι, παρά την απόφαση του FBI, η Χίλαρι Κλίντον «έθεσε τα μυστικά της χώρας μας σε κίνδυνο».

Προηγουμένως, ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων είχε δηλώσει ότι η Χίλαρι Κλίντον προστατεύεται από «χειραγωγούμενο σύστημα».