Δεκατρείς ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, λόγω σοβαρών επιπλοκών από την γρίπη, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Η ραγδαία αύξηση των νεκρών στη χώρα μας έχει θορυβήσει την επιστημονική κοινότητα, δεδομένου ότι το κύμα της γρίπης δεν έχει ακόμη φτάσει στην κορύφωσή του.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), από την αρχή του έτους έχουν καταλήξει 93 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και πέντε παιδιά.

Επιπλέον, ιδιαίτερα σοβαρή είναι η κατάσταση 112 ασθενών που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι το φετινό κύμα της γρίπης δοκιμάζει καθημερινά τις αντοχές του συστήματος υγείας, εξ αιτίας της αυξημένης ζήτησης σε κρεβάτια εντατικής φροντίδας.

Είναι ενδεικτικό ότι η λίστα αναμονής ασθενών για ΜΕΘ μετρούσε σήμερα 46 ασθενείς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πορεία της υγείας τους.

Συνολικά έχουν νοσηλευτεί στις ΜΕΘ 310 άνθρωποι, οι οποίοι νόσησαν βαριά μετά από μόλυνση τους από τον ιό γρίπης Α(Η1Ν1) που επικρατεί εφέτος.