Είναι το μέλλον. Είναι το αυτοκίνητο που πατάει – εκτός από τις ρόδες του – στην προηγμένη τεχνολογία. Η Nissan παρουσιάζει το νέο IDS Concept, το μοντέλο που υπόσχεται – μέσω της αυτόνομης οδήγησης – να μιμηθεί τον οδηγό του. Που άλλού, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, εκεί που κάνουν παρέλαση όλα τα πρωτότυπα μοντέλα. Το νέο της δημιούργημα, όπως αναφέρει και η Nissan ενσαρκώνει το όραμα της για το μέλλον της αυτόνομης οδήγησης, σε συνδυασμό με την πρωτοπορία της στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Το νέο ιαπωνικό μοντέλο βρίθει σε τεχνολογικά καλούδια, ενώ το μεγαλύτερο τμήμα της παρουσίασης του μοντέλου στο Τόκιο το κερδίζει η εφαρμογή κορυφαίων συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης!

Η Nissan με το IDS Concept δίνει το δικό της στίγμα στον τομέα Αυτόνομη οδήγηση. Συγκεκριμένα, όταν ο οδηγός επιλέξει τον Αυτόματο Πιλότο, αναθέτοντας με αυτόν τον τρόπο την οδήγηση στο ίδιο το όχημα, οι επιδόσεις και η συμπεριφορά του στο φρενάρισμα ή την επιτάχυνση, γίνονται μιμούμενο το στυλ και τις προτιμήσεις του οδηγού.

Και σε αυτό το μοντέλο υπάρχει και η χειροκίνητο λειτουργία, όπου ο οδηγός έχει τον έλεγχο. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ζωσμένο από αισθητήρες, που παρακολουθούν συνεχώς τις συνθήκες και κάθε δυνατή βοήθεια είναι διαθέσιμη, ακόμη και όταν ο οδηγός έχει τον έλεγχο.

Δουλειά του συστήματος AI ( τεχνητής νοημοσύνης) του Nissan IDS Concept να να επικοινωνεί σαν ένας προσεκτικός συνοδηγός. Από τις πληροφορίες σχετικά με τις κυκλοφοριακές συνθήκες, μέχρι το πρόγραμμα του οδηγού για τις προσωπικές του δραστηριότητες, η τεχνητή νοημοσύνη του Nissan IDS Concept , παρέχει ό, τι χρειάζεται ο οδηγός του μέλλοντος, προκειμένου να απολαύσει μια εμπειρία οδήγησης που είναι άνετη, ευχάριστη και ασφαλής.