Αθήνα, 16 Ιουλίου 2015

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative –TΗΙ) ανακοινώνει δωρεά ύψους $50,000 στο Σωματείο Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις – MDA Hellas. Λαμβάνοντας υπόψη την δυσχερή κατάσταση στη χώρα, η Ελληνική Πρωτοβουλία, μέσω της δωρεάς αυτής, επιδιώκει να προσφέρει ουσιαστική στήριξη σε μια κοινωνική ομάδα που επηρεάζεται άμεσα από αυτή, και να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της τρέχουσας κοινωνικής κρίσης.

Μέσω της δωρεάς θα υποστηριχθεί, κυρίως, η λειτουργία της Ειδικής Μονάδας ΝευρομυϊκώνΠαθήσεων Θεσσαλονίκης στο Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ, ενώ παράλληλα θα καλυφθούν και ανάγκες χρηματοδότησης των αντίστοιχων μονάδων της MDA Hellas σε Αθήνα και Πάτρα, τόσο σχετικά με τα λειτουργικά τους έξοδα όσο και με την παροχή απαραίτητου εξοπλισμού.

Η MDA είναι μία διεθνής οργάνωση με 185 παραρτήματα ανά τον κόσμο, με σκοπό τη στήριξη των ατόμων με μυϊκή δυστροφία. Η ΜDA Hellas ιδρύθηκε το 2000 και μέσα στα 14 χρόνια λειτουργίας της κατάφερε να ιδρύσει τρεις πλήρως εξοπλισμένες Ειδικές Μονάδες ΝευρομυϊκώνΠαθήσεων σε δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, προσφέροντας σε ασθενείς ανά τη χώρα, απαραίτητη ιατρική φροντίδα και υποστήριξη. Σήμερα, η Ειδική Μονάδα ΝευρομυϊκώνΠαθήσεων Θεσσαλονίκης, υποστηρίζει σε σύνολο 250 ασθενείς ετησίως, προσφέροντας υπηρεσίες όπως ιατρικές εξετάσεις και πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα διαφόρων ειδικοτήτων. Η Μονάδα υποστηρίζει επίσης τους ασθενείς, μέσω της παροχής συμβουλευτικής αλλά και όλων των απαραίτητων εγγράφων σχετικά με τα δικαιώματα που τους παρέχει η πολιτεία, όπως επιδόματα και άλλες παροχές.

Μέσω της δωρεάς της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, η Ειδική Μονάδα της Θεσσαλονίκης θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της, καθώς ο αριθμός των ασθενών που εξυπηρετεί, αυξάνεται. Επιπλέον, θα παρασχεθεί ουσιαστική υποστήριξηκαι στης δύο Ειδικές Μονάδες της MDA Hellasστην Αθήνα και την Πάτρα.

Ο Διευθυντής Προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Μιχάλης Πρίντζος, δήλωσε σχετικά: «Για εμάς στην Ελληνική Πρωτοβουλία, η δωρεά αυτή υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας για ουσιαστική στήριξη σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, μέσα στους δύσκολους καιρούς που περνάει η χώρα μας. Η MDA Hellas είναι ένα ενδεικτικό παράδειγμα οργανισμού, ο οποίος μέσα από τη στήριξή μας, θα μπορέσει να ενισχύσει τη δραστηριότητά του, στηρίζοντας έτσι όλους εκείνους που το έχουν ουσιαστικά ανάγκη».

Η Πρόεδρος του ΔΣ της MDA Hellas Βάνα Λαβίδα, προσέθεσε: «Η δωρεά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας είναι ζωτικής σημασίας για την MDA Hellas, καθώς υποστηρίζει πλήρως τη λειτουργία της Ειδικής Μονάδας Νευρομυϊκών Παθήσεων Θεσσαλονίκης στο Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ. Οι συνέπειες της κρίσης είναι μεγάλες και πολυδιάστατες για τους ασθενείς μας, με οποιαδήποτε ‘μείωση’ στις προσφερόμενες υπηρεσίες των Μονάδων μας, να γίνεται ένα ακόμα εμπόδιο στην καθημερινότητά τους. Αυτή η δωρεά μας βοηθάει να κρατήσουμε το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχει η Μονάδα της Θεσσαλονίκης και παράλληλα να στηριχθούν οι Μονάδες σε Αθήνα και Πάτρα ».