Δεν έχω μπορέσει να καταλάβω αν ο Διονύσης Σαββόπουλος ήταν με το Ναι ή με το Οχι στο πρόσφατο δημοψήφισμα. Αλλά παραμένει διαχρονική η σοφή παρατήρησή του ότι «ιστορία γράφουν οι παρέες» εν Ελλάδι.

Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στο ΦΕΚ 489/3 Ιουλίου 2015. Αντιπαρέρχομαι άλλους διορισμούς για να επισημάνω ότι ο νέος επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων Αντώνης Στεργιώτης –προσωπική επιλογή του Γιάνη Βαρουφάκη –τοποθέτησε πρόσφατα ως μέλος στην ειδική τριμελή επιτροπή που ελέγχει τον ΟΠΑΠ –«σύμφωνα με τα ειδικότερα προβλεπόμενα στο άρθρο 28, παράγραφος 3Α. του Ν. 4002/2011 (Α΄ 180)… κ.λπ., κ.λπ.» –τον δικηγόρο Δημήτρη Παναγέα (φωτογραφία).

Ασφαλώς και αποτελεί δικαίωμα του νέου προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής το να επιλέξει τα μέλη της, κάτι που θα κριθεί, άλλωστε, εκ του αποτελέσματος. Οπως όμως έχω επισημάνει προ μερικών μηνών, ο Στεργιώτης και η παρέα του είχαν φύγει άρον άρον το 2012 από το Καζίνο Λουτρακίου. Εκεί, αν δεν το έχετε ήδη υποπτευθεί, έχει θητεύσει και ο Παναγέας.

Τώρα σε νέο πολιτικό περιβάλλον, η παρέα ξανασμίγει για να γράψει ιστορία στην ΕΕΕΠ. Επικεφαλής ο Στεργιώτης και μέλος στην ειδική επιτροπή που ελέγχει τον ΟΠΑΠ ο Παναγέας.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Παναγέας αναφέρει στο βιογραφικό του ότι έχει διατελέσει στέλεχος του ΟΠΑΠ. Μόνο που η λεπτομέρεια αυτή κρύβει μια δύσκολα πιστευτή πραγματικότητα. Ο Παναγέας, κατά πληροφορίες, έχει κάνει αγωγή στον ΟΠΑΠ διεκδικώντας το όχι ευκαταφρόνητο ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ αλλά και την επαναπρόσληψή του ως νομικού συμβούλου.

Μου διαφεύγει –για να το πω κομψά –πώς γίνεται να θέλει ο Παναγέας να ελέγχει ως στέλεχος της ΕΕΕΠ τον ΟΠΑΠ και ταυτόχρονα να ζητεί να προσληφθεί από αυτόν διεκδικώντας παράλληλα μια ελαφρώς κραυγαλέα αποζημίωση. Εκτός αν ισχύει το μονά – ζυγά δικά του.

Πέραν της λογικής και της ηθικής, φοβάμαι ότι υπάρχει και θέμα νομικής τάξης. Το Μαξίμου έχει επίγνωση;