Nissan Micra

To νέο Micra αποτελεί ένα από τα πιο καλοπουλημένα μικρά μοντέλα στην ελληνική αγορά και δικαιωματικά. Είναι ποιοτικό, με αξιόπιστα μηχανικά μέρη με γνώμονα την οικονομία καυσίμου. Στην τελευταία γενιά πάνω από το 50% των εξωτερικών τμημάτων έχουν αλλαχτεί. Το ανανεωμένο Micra διαθέτει χώρους για τέσσερις επιβάτες, εργονομικό ταμπλό και πλούσιο εξοπλισμό. Προσφέρει 6 αερόσακους, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες και ESP. Στην κεντρική κονσόλα ξεχωρίζει η οθόνη αφής και το σύστημα πολυμέσων NissanConnect. O χώρος αποσκευών είναι στα 265 λίτρα. Το 1.200αρι μοτέρ των 80 ίππων ταιριάζει γάντι με τις αστικές μετακινήσεις.

Smart Fortwo και ForFour

Το λιλιπούτειο μοντελάκι, το νέο Smart Fortwo με την καινούργια εμφάνιση, μπορεί να ξελασπώσει τον οδηγό στους μποτιλιαρισμένους δρόμους χάρη στο μικρό του μήκος (2.6 μέτρα!) ενώ το νέο ατμοσφαιρικό μοτέρ με τον 1.000άρη κινητήρα των 71 ίππων υπόσχεται ευχάριστα τσιγγούνικες διαδρομές. Το συγκεκριμένο μοντελάκι απαλλάσσεται και από τα τέλη κυκλοφορίας. Το μήκος του fortwo παραμένει στα 2,69 μέτρα Πάντως, για όσους θέλουν λίγο παραπάνω χώρους υπάρχει και το Forfour, το οποίο επανήλθε δυναμικά και προσφέρει χώρους για τέσσερις επιβάτες. Το τελευταίο έχει μήκος 3,4 μέτρα, διαθέτει βελτιωμένη οδική συμπεριφορά και έχει ένα από τα πιο μοντέρνα σαλονάκια. Έχει χώρο φόρτωσης στα 260 λίτρα ενώ το Fortwo 185 λίτρα.

Toyota Aygo

To Τoyota Aygo αποτελεί μια από τις πιο φρέσκιες αφίξεις στην κατηγορία των μικρών μοντέλων με τιμή έως και 10.000 ευρώ. Έχει χώρους για τέσσερις επιβάτες , ντιζάιν και έναν ιδιαίτερα οικονομικό κινητήρα που φροντίζει να κάνει τις διαδρομές σβέλτες. Τροφοδοτείται με το ανασχεδιασμένο 3κύλινδρο μηχανικό σύνολο του 1.0 λίτρου των 68 ίππων. Η μεικτή κατανάλωση είναι στα 4,1 λτ./100 χλμ. κα οι εκπομπές CO2 στα 95 γρ./χλμ. Διαθέτει μήκος 3.45 μέτρα με μικρό κύκλο στροφής, εύκολα στη χρήση χειριστήρια και εργονομική θέση οδήγησης που παραπέμπει στα μεγαλύτερα αδελφάκια του.

Peugeot 108

Το Peugeot 108 έχει μοντέρνα εμφάνιση, οικονομικά μοτέρ και πρακτικό εσωτερικό με πλούσιο εξοπλισμό. Με μήκος 3,47 μέτρα, το γαλλικό μοντελάκι αποδεικνύεται μια ευχάριστη σφήνα μέσα στην πόλη που δεν θα παιδέψει τον οδηγό του στην εύρεση θέσης στάθμευσης. Το εσωτερικό του είναι εργονομικό – και ιδιαίτερα αναβαθμισμένο ποιοτικά σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές – ενώ ο χώρος αποσκευών που βρίσκεται στα 180 λίτρα ( με το κιτ επισκευής ελαστικών ο χώρος αποσκευών είναι στα 196 λίτρα) θα βολέψει τις σακούλες του σούπερ μάρκετ. Όλες οι εκδόσεις έχουν έξι αερόσακους. Oι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο μοτέρ: Ένα 3κύλινδρο 1.0 με 68 ίππους και ένα πιο ισχυρό, 1.2 λίτρων που αποδίδει 82 ίππους.

Skoda Citigo

Η Skoda τοποθετεί στην κατηγορία των μικρών μοντέλων το ταλαντούχο Citigo. Το νέο μοντελάκι μπορεί να σε ξελασπώσει στις καθημερινές διαδρομές χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερες απαιτήσεις σε καύσιμο. Το πλήρως εκμεταλλεύσιμο σαλονάκι του μπορεί να φιλοξενήσει χωρίς ιδιαίτερες παραχωρήσεις έως και 4 εύσωμους επιβάτες. Στα θετικά του στοιχεία σημειώστε τον χώρο αποσκευών των 251 λίτρων. Κινείται από τον τρικύλινδρο κινητήρα του ενός λίτρου που αποδίδει 60 ίππους (υπάρχει και έκδοση με 75 ίππους). Το μοτέρ είναι σπιρτόζικο και ιδιαίτερα οικονομικό σε κατανάλωση, μόλις 4,5 λτ./100 χλμ. σε μεικτές συνθήκες.

Citroen C1

Με Life Style εμφάνιση, το νέο Citroen C1 εκτός από την μοντέρνα εμφάνιση του συνεχίζει να ευχαριστεί τους καθημερινούς οδηγούς στην αστική χρήση με ατού την ευελιξία του και το ιδιαίτερα οικονομικό μοτέρ. Στο εσωτερικό του μας άρεσε η εργονομία της κεντρικής κονσόλας που φιλοξενεί το ηχοσύστημα ενώ στις πλουσιότερες εκδόσεις η οθόνη αφής 7 ιντσών με το σύστημα Mirror Screen για χρήση smartphones συσκευών θα κλέψει την παράσταση στους γκατζετάτηδες. Ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 196 λίτρων . Κάτω από το καπό δεσπόζει ο νέος 1.2 λτ. κινητήρας, τρικύλινδρος που αποδίδει 82 ίππους είναι μια λύση για όσους θέλουν λίγο παραπάνω γκάζι από τον μικρότερο 1.0 VTi των 68 ίππων.

VW UP!

Από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά προτάσεις στην κατηγορία των μικρών. Το Up! προσφέρεται σε 3θυρο και 5θυρο αμάξωμα. Το εσωτερικό του μπορεί να καλύψει τις ανάγκες για τέσσερις επιβάτες. Η θέση οδήγησης είναι εργονομική ενώ ο οδηγός θα βρει εύκολα στην χρήση χειριστήρια. Ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 251 λίτρα. Το μήκος του είναι στα 3,5 μέτρα, κάτι που το κάνει ιδιαίτερα ευέλικτο στην πόλη. Κάτω από το καπό του υπάρχει ο 1.000αρης, τρικύλινδρος κινητήρας βενζίνης 1,0 λτ. απόδοσης 60 και 75 ίππων, που παρουσιάζει ευστροφία και οικονομική κατανάλωση καυσίμου.

Τιμή: 8.764 ευρώ

Renault Twingo

Το Twingo επανήλθε στην οικογένεια των μικρών μοντέλων με ποιοτικό σαλονάκι, χώρους, οικονομικό μοτέρ και …άπαιχτη εμφάνιση. Εχει μήκος μόλις 3,59 μέτρα. Το μοντέρνο εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενήσει έως και τέσσερις επιβάτες. Ο χώρος αποσκευών είναι 188 λίτρων – ρυθμίζοντας την πλάτη των πίσω καθισμάτων σε πιο όρθια θέση η χωρητικότητα αυξάνεται στα 219 λίτρα. Το βασικό του μοτέρ είναι 1 λίτρου, ατμοσφαιρικό και αποδίδει 70 ίππους. Καταναλώνει 4,3 λίτρα/100χλμ. Επίσης, οι εκπομπές ρύπων είναι 99γρ/χλμ, τιμή που το κατατάσσει στα ευνοημένα μοντέλα που δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας.

Τιμή: 9.490 ευρώ