13/5/2015

Χρήσιμη αποδείχτηκε για τους Ναξιώτες η Καρδιολογική Ημερίδα που διοργάνωσαν η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και ο Δήμος Νάξου (στη μνήμη του Νίκου Πρωτονοτάριου, Καρδιολόγου ερευνητή), σχετική με την πρόληψη των καρδιαγγειακών  παθήσεων και με βασικό στόχο τη μείωση της θνητότητας και της νοσηρότητας στον ελληνικό πληθυσμό.

Την Παρασκευή 8 Μαΐου, στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου «Ιάκωβος Καμπανέλλης», πραγματοποιήθηκε εκδήλωση κοινού με ομιλίες για τους Παράγοντες Καρδιαγγειακού Κινδύνου (κάπνισμα, αιφνίδιο θάνατο, υπέρταση, μεταβολικό σύνδρομο) καθώς και ομιλία για το «Πώς να αποφύγουμε το Οξύ Έμφραγμα του Μυοκαρδίου».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΚΕ κ. Στέφανος Φούσας πραγματοποίησε διάλεξη με τίτλο «Έργο-Διεθνής Αναγνώριση του Ν. Πρωτονοτάριου», αναλύοντας τη σημαντική του προσφορά στην ιατρική επιστήμη και ειδικότερα στον τομέα της Καρδιολογίας με την ανάδειξη της «νόσου Νάξος» ως ξεχωριστής νοσολογικής οντότητας στο διεθνώς αναγνωρισμένο κατάλογο κληρονομικών νοσημάτων. Επίσης αναδείχτηκε από τη διάλεξη η μεγάλη αγάπη και προσφορά του προς τους συμπατριώτες του και το νησί του, ενώ απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στη σύζυγο του Ν. Πρωτονοτάριου, κα Τσατσοπούλου.

Οι κάτοικοι της Νάξου, το μεσημέρι της ίδιας μέρας, στην αίθουσα της εκκλησίας του Αγίου Νικοδήμου, παρακολούθησαν πλήρη εκπαίδευση στη Βασική Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, ενώ έκαναν πρακτική εξάσκηση με χρήση προπλάσματος και απινιδωτή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από