20/4/2015

Το παγκοσμίως αναγνωρισμένο περιοδικό για την επιστημονική έρευνα, Science, για μια ακόμη χρονιά ανέδειξε τους κορυφαίους εργοδότες στους τομείς της βιοτεχνολογίας και της φαρμακοβιομηχανίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η βιοφαρμακευτική εταιρεία AbbVie συμπεριλήφθηκε από το περιοδικό Science/Science Careers στους κορυφαίους εργοδότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, έπειτα από έρευνα σε πάνω από 5.000 ερωτηθέντες στη βιοτεχνολογία, στο φαρμακευτικό και στο βιοφαρμακευτικό κλάδο. Η συγκεκριμένη διάκριση είναι αναμφισβήτητα πολύ σημαντική για μία εταιρεία με μόλις δύο χρόνια λειτουργίας.

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για την ΑbbVie να βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μεταξύ των κορυφαίων εργοδοτών στην ετήσια κατάταξη του περιοδικού Science» δήλωσε η Άντζελα Βερναδάκη, Market Access & External Affairs Director. «Η σημαντική αυτή αναγνώριση, που έρχεται να προστεθεί στην ανάδειξη της AbbVie Ελλάδος σε Best Place to Work για το 2015, αναδεικνύει την ξεχωριστή κουλτούρα της AbbVieσε παγκόσμιο επίπεδο που προάγει την καινοτομία και τη δημιουργικότητα, έχοντας πάντα ως απώτερο σκοπό τη βελτίωση της φροντίδας των ασθενών σε όλο τον κόσμο».

Παράλληλα, η δυναμική της εταιρείας και ο ασθενοκεντρικός της χαρακτήρας αποδεικνύεται και από την πρόσφατη υψηλή θέση που κατέλαβε η AbbVie στο Δείκτη Πρόσβασης σε Φάρμακα -Access to Medicine Index (ATMI). Ειδικότερα, η AbbVie κατατάχθηκε 9η για το 2014 μεταξύ των 20 κορυφαίων ερευνητικών φαρμακευτικών εταιρειών, καθώς θεωρήθηκε ότι εξασφαλίζει για τους ασθενείς της σε χώρες με χαμηλά επίπεδα εισοδήματος και ανάπτυξης, τη διαθεσιμότητα και την οικονομική προσιτότητα των προϊόντων της.

Λίγα λόγια για την έρευνα του περιοδικού Science

Στην έρευνα που διεξήχθη ηλεκτρονικά, συμμετείχαν 5.394 αναγνώστες του περιοδικού Science και άλλοι προσκεκλημένοι ερωτηθέντες. Στους συμμετέχοντες ζητήθηκε να βαθμολογήσουν τις εταιρείες με βάση 23 χαρακτηριστικά, όπως είναι η οικονομική ισχύς, η εύκολη προσαρμογή στις αλλαγές και η έρευνα.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα της έρευνας μπορείτε να τα βρείτε και στο διαδίκτυο .

Σχετικά με την AbbVie

Η AbbVie είναι μία παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία, η οποία συστάθηκε το 2013 ύστερα από το διαχωρισμό της από την AbbottLaboratories. Αποστολή της εταιρείας είναι να χρησιμοποιήσει την εμπειρία της, τους αφοσιωμένους ανθρώπους της και τη μοναδική προσέγγισή της για καινοτομία, με σκοπό την ανάπτυξη προηγμένων θεραπειών που θα καλύπτουν μερικές από τις πιο σύνθετες και σοβαρές ασθένειες του κόσμου. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η AbbVie απασχολεί περίπου 26.000 εργαζομένους (100 εκ των οποίων στην Ελλάδα) και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 170 χώρες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία και τους ανθρώπους της, τα προϊόντα και τις δεσμεύσεις της, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.abbvie.gr. Ακολουθήστε την @abbvieστο Twitter ή δείτε τις θέσεις εργασίας στη σελίδα μας στο Facebookή στο LinkedIn.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από