Το πρωτοποριακό σύστημα Around View Monitor (Πανοραμικής Θέασης) της Nissan, μετά τα αυτοκίνητα θα χρησιμοποιηθεί και για την εξερεύνηση των ωκεανών. Όλα αυτά σε συνεργασία με τηλεχειριζόμενα βαθυσκάφη.

Το συγκεκριμένο σύστημα AVM, είναι μία από τις βασικές τεχνολογίες της Nissan και στο κομμάτι της αυτόνομης κίνησης οχημάτων, κάτι που αναμένεται να λανσάρει εμπορικά το 2020.

Να σημειωθεί ότι το AVM έκανε το ντεμπούτο του σε αυτοκίνητο της Nissan το 2007. To συγκεκριμένο σύστημα παρέχει μια εικόνα 360 μοιρών του αυτοκινήτου με άποψη από ψηλά. Η τεχνολογία αυτή βοηθά τους οδηγούς να επιβεβαιώσουν με ακρίβεια τη θέση του οχήματος σε σχέση με τους χώρους στάθμευσης που έχουν επιλέξει, πραγματοποιώντας με ευκολία και ασφάλεια τους σχετικούς ελιγμούς.

Τώρα η Nissan παρέχει τη μοναδική τεχνολογία του Around View Monitor (AVM) στον Οργανισμό Ωκεανογραφίας – Γεωλογίας και Τεχνολογίας της Ιαπωνίας, στη βάση ενός κοινού σχεδίου ανάπτυξης που αναμένεται να βοηθήσει στην αποκάλυψη των “μυστικών” που κρύβουν οι ωκεανοί.

Το όλο εγχείρημα, αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την ικανότητα του συγκεκριμένου οργανισμού στην προσπάθεια εξερεύνησης των θαλασσών, σε συνεργασία και με τηλεκατευθυνόμενα οχήματα – βαθυσκάφη (ROVs).