Ο κλινικός διαιτολόγος, πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής Χαράλαμπος Γεωργακάκης απαντά ότι το φυλλικό οξύ, ως υδατοδιαλυτή βιταμίνη, δεν έχει ιδιαίτερη τοξικότητα, παρά μόνο σε πολύ μεγάλες δόσεις οι οποίες συνήθως οφείλονται σε λήψη συμπληρωμάτων που περιέχουν φυλλικό οξύ.
Αναφορές υπάρχουν κυρίως για παρενέργειες νευρικής φύσεως και για εμπλοκή στον μεταβολισμό του ψευδαργύρου, οι οποίες είναι πολύ εξειδικευμένες και προκαλούνται από πολύ υψηλά επίπεδα του στοιχείου αυτού.
Συνιστάται να επικοινωνήσετε οπωσδήποτε με τον παθολόγο σας για διερεύνηση πιθανών άλλων αιτιών της αύξησης (λ.χ. αιματολογικών). Οταν πάντως οι τιμές είναι οριακά υψηλές, δεν σημαίνει συνήθως κάτι παθολογικό. Από πλευράς διατροφής, πηγές φυλλικού οξέος που θα πρέπει να προσέξετε είναι το συκώτι, το σπανάκι, το μπρόκολο, τα όσπρια, τα σπαράγγια και γενικά τα φρούτα και λαχανικά.
Επίσης, τα συμπληρώματα διατροφής (όπως τις πολυβιταμίνες) που περιέχουν φυλλικό οξύ, καθώς και τροφές που είναι εμπλουτισμένες (στη χώρα μας δεν υπάρχει τέτοια πολιτική εμπλουτισμού, όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, λ.χ. στη Βρετανία).