Κοντά στις ακτές της Ελεν Κόουβ, μιας από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του Ολμπανι, έκανε την εμφάνισή του τα ξημερώματα της Τρίτης ο μεγαλύτερος λευκός καρχαρίας που έχει ποτέ σημανθεί με ηλεκτρονικό τσιπάκι στην Αυστραλία –και αμέσως οι Αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση προς τους κατοίκους να μην μπουν στο νερό.

Ο θηλυκός καρχαρίας βάρους 1,6 τόνων, που έχει βαφτιστεί από τους ντόπιους ψαράδες Joan of Shark, ένα λογοπαίγνιο με βάση την αγγλική ονομασία της Ιωάννας της Λωρραίνης (Joan of Arc), παρακολουθείται εδώ και τρεις εβδομάδες, από τότε που προσέγγισε ένα σκάφος με αξιωματούχους υπεύθυνους για την εποπτεία της αλιείας. Οι αξιωματούχοι αρχικά κατάφεραν να του τοποθετήσουν ένα εξωτερικό τσιπάκι, εκτοξεύοντάς το από μακριά με ειδική συσκευή.Στις 30 Μαρτίου όμως χρησιμοποίησαν σολομό ως δόλωμα, έπιασαν τον μεγάλο λευκό καρχαρία, τον ανέβασαν στο σκάφος και μέσω μιας μικρής τομής τοποθέτησαν μέσα στο στομάχι του ένα πιο εξεζητημένο ηλεκτρονικό τσιπάκι που αναμεταδίδει τις κινήσεις του μέσω 300 και πλέον ανιχνευτών στον πυθμένα και μέσω δορυφόρου σε σταθμούς υποδοχής στη στεριά. Ετσι δόθηκε στις 5.44 π.μ. της Τρίτης ο συναγερμός στην παραλία Ελεν Κόουβ του Ολμπανι.

Η ΦΑΛΑΙΝΑ. Πιστεύεται πως η Joan of Shark πλησίασε στις ακτές λόγω μιας καταπονημένης μεγάπτερης φάλαινας που εξώκειλε το Σαββατοκύριακο και πέθανε. Η άτυχη μεγάπτερη φάλαινα απομακρύνθηκε, οι Αρχές όμως προειδοποίησαν τους κολυμβητές να είναι προσεκτικοί και τις επόμενες ημέρες.