Ενας κομμωτής σε προάστιο του Λονδίνου προκάλεσε την έντονη οργή του προέδρου της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν χρησιμοποιώντας μια φωτογραφία του αυταρχικού ηγέτη για να προωθήσει μια εκπτωτική προσφορά με τον τίτλο «ημέρα του άσχημου κουρέματος».

Ολα ξεκίνησαν όταν ο Μο Ναμπάχ διάβασε στις εφημερίδες ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν διέταξε τους άνδρες της Βόρειας Κορέας να ακολουθήσουν το δικό του προσωπικό στυλ, τουλάχιστον όσον αφορά την περιποίηση των μαλλιών τους, και να κουρευτούν όλοι με τον ίδιο, όχι ιδιαίτερα κομψό, τρόπο που κουρεύτηκε εκείνος. «Ημέρα του άσχημου κουρέματος –15% έκπτωση στα ανδρικά κουρέματα για όλη τη διάρκεια του Απριλίου», ήταν το μήνυμα κάτω από τη φωτογραφία του Κιμ Γιονγκ Ουν μέσω της οποίας ο λονδρέζος κομμωτής ήλπιζε να αυξήσει την πελατεία του.

Ομως οι πρώτοι που εισήλθαν στο κομμωτήριό του δεν ήταν επίδοξοι μιμητές του βορειοκορεάτη ηγέτη αλλά αξιωματούχοι της πρεσβείας της Βόρειας Κορέας στο Λονδίνο. Αφού φωτογράφισαν αρκετές φορές τη βιτρίνα του καταστήματος, οι κοστουμαρισμένοι άνδρες ζήτησαν από τον Ναμπάχ να κατεβάσει αμέσως την επίμαχη φωτογραφία.

«Πρόκειται για μια απλή αφίσα και εμείς εδώ κρεμάμε συνεχώς φωτογραφίες διασημοτήτων σε βιτρίνες» τους απάντησε έκπληκτος. «Αυτός δεν είναι μια διασημότητα, είναι ο αγαπητός ηγέτης μας» του ανταπάντησαν εκείνοι, ζητώντας του μάλιστα να τους πει το όνομά του. Εκείνος όμως αρνήθηκε επισημαίνοντας ότι «εδώ δεν είναι Βόρεια Κορέα, αλλά Αγγλία».

Εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιαρντ ανέφερε σε δηλώσεις του ότι η πρεσβεία της Βόρειας Κορέας επικοινώνησε και με την αστυνομία, προσδιορίζοντας ωστόσο ότι το ενδεχόμενο να ερευνηθεί περαιτέρω το συγκεκριμένο κωμικοτραγικό περιστατικό αποκλείστηκε αμέσως.