29/1/2014

Την αλήθεια για τις  συνέπειες του καπνίσματος μας καλεί να γνωρίσουμε το πρόγραμμα «Μαθαίνω την αλήθεια, Λέω όχι στο τσιγάρο» του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Με επικεφαλής και Επιστημονικά Υπεύθυνο τον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής κατά του καπνίσματος, καθηγητή πνευμονολογίας κ. Παναγιώτη Μπεχράκη, έχει ήδη ξεκινήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΕΣΠΑ.
 
Το πρόγραμμα αφορά δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι δηλώσεις συμμετοχής σχολείων έχουν ήδη ξεκινήσει και η λίστα θα συμπληρωθεί με σειρά προτεραιότητας εκδήλωσης ενδιαφέροντος των πρώτων 1.000 συνολικά σχολικών μονάδων.

Μέσα από ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό και οπτικοακουστικό υλικό που λαμβάνουν εκπαιδευτικοί και μαθητές αλλά και μέσα από βιωματικά εργαστήρια εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών, το πρόγραμμα φιλοδοξεί να εισάγει τον αντικαπνιστικό πολιτισμό στην εκπαίδευση.

Προσεγγίζοντας αποτελεσματικά τις διαφορετικές ηλικιακές ομάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές του δημοτικού να «μάθουν» την αλήθεια, του γυμνασίου να «επιλέγουν» να μην καπνίζουν και του λυκείου να «απαιτούν» έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο.
Μπορούμε όλοι να γίνουμε συμμέτοχοι στην αλήθεια κατά του καπνίσματος στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.thetruth.gr.    

Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή σχολείων στο πρόγραμμα: Γραφείο Συντονισμού & Υποστήριξης του Προγράμματος, τηλ: 210-7212520, email: info@thetruth.gr.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από