Το κόλπο είναι γνωστό, σε διάφορες παραλλαγές: στη συγκεκριμένη περίπτωση, η υπάλληλος του δημόσιου νοσοκομείου «αφαίρεσε» ικανό αριθμό συνταγών φαρμάκων του ΟΓΑ και άλλων ασφαλιστικών ταμείων, δεν τις καταχώρισε στην ειδική βάση δεδομένων και ξεκόλλησε από αυτές τις συνταγές τα κουπόνια με την ένδειξη «κρατικό είδος».

Στη συνέχεια η υπάλληλος έστελνε τις συνταγές σε φαρμακείο κεντρικής πόλης της Βορειοδυτικής Ελλάδας και από εκεί κατέληγαν στα ασφαλιστικά ταμεία για να εξοφληθούν.

Επιπλέον είχε πλαστογραφήσει την υπογραφή της διευθύντριας του νοσοκομειακού φαρμακείου. «Ολα τα παραπάνω τα έπραξε για να αποκομίσει προσωπικό οικονομικό όφελος», αναφερόταν στο πόρισμα της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης. Την πρώτη φορά που εξετάστηκε η συγκεκριμένη υπόθεση από πειθαρχικό συμβούλιο, το 2010, αποφασίστηκε η οριστική παύση της υπαλλήλου, η οποία όμως άσκησε ένσταση.  Κατά την εξέταση της υπόθεσης το 2012 από νέο πειθαρχικό συμβούλιο πάρθηκε η απόφαση για την επιβολή ποινής προσωρινής παύσης έξι μηνών με πλήρη στέρηση των αποδοχών. Μειοψήφησαν ο πρόεδρος και ο εισηγητής οι οποίοι πρότειναν οριστική παύση.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του συμβουλίου επισήμανε κατά τη συζήτηση της υπόθεσης τις συνθήκες υπό τις οποίες έδρασε η υπάλληλος εις βάρος των δημόσιων αγαθών, το μέγεθος της ζημιάς και του αντίστοιχου παράνομου οφέλους και για αυτούς τους λόγους είχε προτείνει την έσχατη των πειθαρχικών ποινών.