Είμαι αγχώδης άνθρωπος με αποτέλεσμα να αγχώνομαι ακόμη και για το αν θα περάσω καλά στις διακοπές. Πώς μπορώ να προετοιμάσω τον εαυτό μου θετικά;

Το άγχος δημιουργείται από την αντίληψή μας για τα γεγονότα και όχι από τα γεγονότα αυτά καθ’ αυτά. Ένα δυνάμει χαρμόσυνο και αποφορτιστικό γεγονός όπως είναι οι διακοπές εύκολα μεταμορφώνεται σε πηγή άγχους και καταστροφολογίας, αν εσείς το εντάξετε μέσα στο αρνητικό πλαίσιο μιας επικείμενης απειλής.

Προσπαθήστε να οργανώσετε το μέρος και το είδος των διακοπών έτσι ώστε να είναι κοντά στις αληθινές σας επιθυμίες. Το άγχος συχνά επισκιάζει την επιθυμία στο όνομα του φόβου. Κάντε νοητικές καθημερινές ασκήσεις στις οποίες φαντάζεστε τον εαυτό σας να ταξιδεύετε, να είστε ήρεμη και να περνάτε καλά έτσι όπως εσείς το θέλετε.

Οργανώστε αποτελεσματικά τον χρόνο σας και αποφύγετε τους διακανονισμούς της τελευταίας στιγμής.Όταν φτάσετε, αφήστε προσωρινά την οποιαδήποτε ανάγκη σας για έλεγχο και δοκιμάστε να γίνετε για λίγες μέρες ευέλικτη έστω και απέναντι στο στοιχείο του απρόβλεπτου.

Η Μυρσίνη Κωστοπούλου είναι διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας-ψυχοθεραπεύτρια, email myrsi@hol.gr , twitter @myrsi1