Σε μετωπική με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και τα άλλα «κόμματα του οπορτουνισμού όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή η κίνηση Αλαβάνου» προχωράει ο Περισσός, η νέα ηγεσία του οποίου έδωσε χθες τα πρώτα δείγματα γραφής της στρατηγικής φουλ επίθεσης που πρόκειται να ακολουθήσει το επόμενο διάστημα.

Σε μια ανοιχτή συγκέντρωση, στο κατάμεστο από μέλη και φίλους του ΚΚΕ Πάρκο Ελευθερίας, ο νέος γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας όχι απλώς δεν αναφέρθηκε σε ενδεχόμενα συνεργασίας με άλλα κόμματα στην αριστερή πτέρυγα του πολιτικού φάσματος αλλά κατηγόρησε τον μεν ΣΥΡΙΖΑ ότι «δίνει διαπιστευτήρια στο κεφάλαιο», τον δε επικεφαλής του «Σχεδίου Β» και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ καθώς και τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ ότι «κλείνουν το μάτι σε μερίδα του κεφαλαίου που προετοιμάζεται ή καλοβλέπει μια ενδεχόμενη αποχώρηση από το ευρώ».

Την ίδια ώρα, ο Δ. Κουτσούμπας επανέλαβε το προσκλητήριο προς όλους όσοι έχουν ταξική συνείδηση, «ακόμη και αν δεν συμφωνούν σε όλα με το πρόγραμμά μας».

«Εξαπατά τον λαό ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν τον καλεί να στηρίξει μια κυβέρνηση εντός τειχών της ΕΕ και του καπιταλιστικού μονόδρομου που δήθεν, αν διαπραγματευτεί πιο δυναμικά, θα τον ανακουφίσει από τα σημερινά βάσανα» είπε ο κ. Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης με αφορμή τα 46 χρόνια από την επιβολή της δικτατορίας. Και συνέχισε σε υψηλούς τόνους, στοχεύοντας την Κουμουνδούρου: «Αυτοί οι ψευτολεονταρισμοί δοκιμάστηκαν και στην Κύπρο και το αποτέλεσμα ήταν οδυνηρό για τον λαό. Αυτή η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ τον οδηγεί να αναζητά συμμαχίες στη λαϊκή Δεξιά, στο κόμμα του Καμμένου, να εκθειάζει το μοντέλο διαχείρισης Ομπάμα και τα σχέδια Μάρσαλ. Αυτή η στρατηγική που δίνει διαπιστευτήρια στο κεφάλαιο, μαζί με την προσπάθεια εξαπάτησης του λαού, οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ να αλλάζει κάθε μέρα θέση για το Μνημόνιο και ανάλογα βέβαια με το ακροατήριο. Με πιο πρόσφατη θέση αυτή για την αναστολή του Μνημονίου που την άλλη μέρα το πρωί πάλι τη διόρθωσε, όχι ότι την άλλαξε. Διατυπώνει θέσεις που θυμίζουν αντιγραφή κυβερνητικών προγραμμάτων προεκλογικών του Γιώργου Παπανδρέου ή του Κώστα Καραμανλή. Αυτά θυμίζουν τα 5+3 μέτρα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

Με αρκετά εκλαϊκευμένες αναφορές, ο νέος γραμματέας του ΚΚΕ έκανε μια ανάλυση της περίφημης Λαϊκής Συμμαχίας, η οποία στην κομματική αργκό αντικατέστησε το αντιιμπεριαλιστικό-αντικαπιταλιστικό μέτωπο και ξεκαθάρισε ότι «ο στρατηγικός στόχος είναι η κατάκτηση της πολιτικής εξουσίας από την εργατική τάξη και η ανατροπή της αστικής εξουσίας».

Υπογράμμισε ότι «εμείς προτείνουμε στον λαό και τη νεολαία τη συγκρότηση της Λαϊκής Συμμαχίας, έχοντας ως βασικά συνθήματα την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και τον αγροτικό παραγωγικό συνεταιρισμό, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από ΕΕ και ΝΑΤΟ, τη μη συμμετοχή σε στρατιωτικοπολιτικές επεμβάσεις, σε πόλεμο». Και τόνισε: «Η κοινωνική Λαϊκή Συμμαχία που προτείνει το ΚΚΕ βεβαίως θα είναι πολιτικοποιημένη, ριζοσπαστική, θα θέτει το ζήτημα της εξουσίας, το ποιος – ποιον, δεν είναι γενικά και αφηρημένα κάτι σαν ΚΕΠ, σαν Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Η βάση της συμμαχίας είναι μέσα στον λαό, απευθύνεται σε όλους τους εργάτες, τους υπαλλήλους, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους, τις γυναίκες, ανεξαρτήτως των σημερινών πολιτικών τους πεποιθήσεων, με κριτήριο σε ποια τάξη ανήκουν, σε ποιο κοινωνικό στρώμα και όχι με κριτήρια που χρησιμοποιούν άλλες δυνάμεις για να μπερδεύουν, όπως από ‘δώ οι δεξιοί, από ‘κεί οι αριστεροί, από ‘δώ οι μνημονιακοί, από εκεί οι αντιμνημονιακοί και άλλα τέτοια. Αυτός είναι αποπροσανατολισμός, κάλπικος διαχωρισμός του λαού. Η πολιτική συμμαχιών του ΚΚΕ είναι η πιο πλατιά πολιτική που ενώνει τις λαϊκές δυνάμεις» κατέληξε.