Αθήνα, 10 Ιουλίου 2012 – Ο Τομέας Διαβήτη της Bayer Hellas, στοχεύοντας στην ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια και αξιοπιστία στη μέτρηση σακχάρου αίματος, παρουσιάζει στην Ελλάδα τον νέο μετρητή Contour™ XTκαι τις νέες ταινίες Contour™ NEXT. Ο Contour™ XTείναι εξοπλισμένος με την καινοτόμο τεχνολογία πολλαπλού-παλμού που αξιολογεί το δείγμα αίματος 7 φορές προσφέροντας έτσι εξαιρετικά ακριβή αποτελέσματα. Τον νέο μετρητή συνοδεύουν οι νέες ταινίες μέτρησης Contour™ NEXT, που διαθέτουν καινοτόμο τεχνολογία ιδιόκτητου μεσολαβητή και παρέχουν ακόμη μεγαλύτερη εξειδίκευση στη συλλογή ηλεκτρονίων γλυκόζης από το ένζυμο και ακόμη μεγαλύτερη σταθερότητα κάτω από ένα ευρύ φάσμα συνθηκών συντήρησης, φύλαξης και μεταφοράς. Με τη νέα γενιά του συστήματος αυτομέτρησης της Bayer, τα άτομα με διαβήτη μπορούν να κατανοήσουν ακόμα καλύτερα τη διαχείριση του διαβήτη τους και να πετύχουν απλές νίκες καθημερινά.

Το σύστημα Contour™XTείναι έτοιμο προς χρήση κατευθείαν από το κουτί του και προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα μέτρησης με τρία απλά βήματα. Παράλληλα, διαθέτει και ένα δεύτερο επίπεδο λειτουργίας (L-2) δίνοντας στον χρήστη μια σειρά από επιπρόσθετες δυνατότητες, μεταξύ των οποίων και να επισημαίνει το αποτέλεσμα μιας μέτρησης είτε ως πριν το γεύμα είτε ως μετά το γεύμα. Σε κλινικές μελέτες, το 100% των ατόμων με διαβήτη μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν και να ολοκληρώσουν σωστές μετρήσεις μετά την ανάγνωση των οδηγιών χρήσης του συστήματος μέτρησης ContourXT, χωρίς καμία επιπλέον εκπαίδευση1.

Η μέτρηση της γλυκόζης στο αίμα πριν το φαγητό και δύο ώρες μετά το φαγητό είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την ανίχνευση και τη διαχείριση της μεταγευματικής υπεργλυκαιμίας (PPHG) και των μεταγευματικών διακυμάνσεων της γλυκόζης στο αίμα (PPG). Οι δύο διακυμάνσεις PPHG και PPG σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νοσηρότητας και θνησιμότητας και παρουσιάζονται συχνά σε ασθενείς με διαβήτη, στους οποίους φαίνεται να επιτυγχάνεται αποτελεσματικός έλεγχος με επίπεδα HbA1c κάτω του 7,0%2. Η συχνή αυτομέτρηση επιτρέπει στα άτομα με διαβήτη να προσαρμόσουν τον τρόπο ζωής και τη διατροφή τους με τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται κατάλληλος γλυκαιμικός έλεγχος και πρόληψη των επιπλοκών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από