Χαλάνδρι, 26 Μαρτίου 2012

Νέος Πρόεδρος του ΣΦΕΕ αναδείχθηκε μετά από ομόφωνη απόφαση των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου ο κ. Κωνσταντίνος Φρουζής. Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο αναλαμβάνουν να οδηγήσουν τον ΣΦΕΕ σε μια από τις δυσκολότερες περιόδους που διανύει η χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος, κ. Φρουζής υπογράμμισε ότι ο ΣΦΕΕ θα συνεχίσει να είναι αρωγός στην προσπάθεια της Πολιτείας για τον εξορθολογισμό του Προϋπολογισμού της Υγείας και της φαρμακευτικής δαπάνης, με μέτρα, όμως, που θα εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του εθνικού συστήματος υγείας αλλά και των φαρμακευτικών επιχειρήσεων.

Πρωτεύουσας σημασίας για το ΣΦΕΕ είναι επίσης η διατήρηση και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας τόσο των ελληνικών όσο και των πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Τέλος, αδιαπραγμάτευτη είναι η πρόσβαση όλων των πολιτών στις θεραπείες, πολλώ δε μάλλον στις καινοτόμες θεραπείες, γεγονός που ενισχύει την κοινωνική αλληλεγγύη και τη συνοχή στη χώρα μας.

Βιογραφικό

O Κωνσταντίνος Μ. Φρουζής είναι Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Novartis Hellas (από το 2007) και διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του ΣΦΕΕ.

Από το 1985, κατείχε σημαντικές διοικητικές θέσεις σε τέσσερις επιχειρηματικούς τομείς, όπως Τηλεπικοινωνίες, Λιανικό Εμπόριο, Καταναλωτικά Προϊόντα και Πετρέλαια:

· Αναπλ. Γενικός Διευθυντής Εμπορικών Θεμάτων στον ΟΤΕ (4 χρόνια)

· Εμπορικός Διευθυντής της Panafon / Vodafon Α.Ε. και της Business Exchanges (4 χρόνια)

· Διευθυντής Εμπορικής Πολιτικής, Aνάπτυξης και Τεχνικών Υπηρεσιών στον Όμιλο Promodes / Carrefour (5 χρόνια)

· Γενικός Εμπορικός Διευθυντής στη L’Oreal (8 χρόνια), στην Ελλάδα και Γαλλία

· Οικονομικός Μηχανικός στην ELF / TOTAL (1 χρόνος), στη Γαλλία

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής είναι Χημικός Μηχανικός και Χημικός καθώς και κάτοχος τριών μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στη Μηχανική και το Management.

Aναλυτικά:

Σπουδές Management

· TUCK & HARVARD / Βοστώνη (ΗΠΑ): Executive leadership

· INSEAD (AMD) – Φοντενεμπλό – Παρίσι (FR)

· Ecole Nationale Superieure de Petrole et des Moteurs – Παρίσι

Μηχανικός Πετρελαϊκών Θεμάτων (Μεταπτυχιακό)

Σπουδές Πολυτεχνείου

Ecole Nationale Superieure des Industries Chimiques – Νανσύ (Γαλλία)

· Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (D.E.A. – MScστη Μηχανική)

· Χημικός Μηχανικός

Σπουδές Πανεπιστημίου

Université Polytechnique Sophia Antipolis – Νίκαια (FR)

· Μεταπτυχιακό στη Χημεία

· Πτυχίο (Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας)

Έχει 2 παιδιά, τον Μιχαήλ 20 ετών (3ο έτος στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο/Τμήμα Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών) και τον Δημήτρη 17 ετών (απόφοιτο Λυκείου).