Μια ακόμη δωρεά οργάνων πραγματοποιήθηκε χθες από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν». Δότρια ήταν μια 70χρονη γυναίκα, η οποία κατέληξε από εγκεφαλική αιμορραγία.

Μετά την επιβεβαίωση του εγκεφαλικού θανάτου από τους ιατρούς της ΜΕΘ, προτάθηκε η δωρεά οργάνων στην οικογένεια της εκλιπούσας, η οποία και συναίνεσε. Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων ενημερώθηκε άμεσα και συντόνισε τη διαδικασία της δωρεάς και της μεταμόσχευσης.

Τα ληφθένα όργανα μεταμοσχεύθηκαν ως εξής:

* Το ήπαρ σε ιταλό ασθενή, σε νοσοκομείο της Ρώμης

*Ο ένας νεφρός σε άντρα ηλικίας 57 ετών, ο οποίος υποβαλλόταν επτά χρόνια σε αιμοκάθαρση. Η μεταμόσχευση έγινε στον Ευαγγελισμό.

* Ο δεύτερος νεφρόςσε άνδρα ηλικίας 67 ετών, ο οποίος υποβαλλόταν 10 χρόνια σε αιμοκάθαρση. Η μεταμόσχευση έγινε στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας.

* Ο ένας κερατοειδής σε ασθενή του Ευαγγελισμού

*Οδεύτερος κερατοειδής σε ασθενή ο οποίος χρειαζόταν άμεση μεταμόσχευση και νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, της Θεσσαλονίκης.

Σε σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «η Δωρεά Οργάνων απαιτεί μεγαλοψυχία και ευαισθησία, ενώ αποτελεί πράξη που τιμά τη μνήμη του εκλιπόντος και εξυψώνει ηθικά την οικογένειά του».