Πέντε ελληνικές ομάδες αγωνίζονται απόψε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις βόλεϊ, ενώ ο Παναθηναϊκός απέκτησε νέο διαγώνιο. Ο Βούλγαρος Γκορτμπάκοφ υπέγραψε συμβόλαιο έως το τέλος της σεζόν, θα αντικαταστήσει τον Πολωνό Γιοζεφάτσκι και ενδέχεται να αγωνιστεί κόντρα στον Φοίνικα Σύρου.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ηρακλής υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ Σόφιας (20.00, OTE sport1). «Η ομάδα έχει αρκετές αλλαγές στη σύνθεση, αλλά μπορούμε να νικήσουμε» είπε ο προπονητής του Ηρακλή Σωτήρης Δρίκος.

Στο Τσάλεντζ Καπ, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Ισκου Τάμπερε (20.30, NS4) στο πρώτο ματς των 32 και οι δύο πασαδόροι, Φιλίποφ, Λιβαθηνός είναι τραυματίες. «Εχω την αίσθηση ότι ζούμε ξανά την περυσινή περίοδο, όταν αγωνίστηκαν ως πασαδόροι οι Κοκκινάκης και Κουζούνης» σχολίασε ο Γιάννης Καλμαζίδης.

Στον χθεσινό πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας η Λαμία ηττήθηκε στο Βέλγιο από την Κρακ Ρόζελαρ 3-0 (25-19, 25-14, 29-27).

Στο μεταξύ, τα… επεισόδια του Ντονά με την ΕΣΑΠ (κλήθηκε στην Πειθαρχική για τις δηλώσεις του) είχαν και παρέμβαση του συνδέσμου… των ποδοσφαιριστών, ο οποίος στηρίζει τον αθλητή του Παναθηναϊκού χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτο τον περιορισμό έκφρασης».

n Στις διοργανώσεις των γυναικών, στη φάση των 16 του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας, η ΑΕΚ φιλοξενεί στο πρώτο ματς την ελβετική Νοσατέλ (20.30). Ολυμπιακός και Μαρκόπουλο αγωνίζονται εκτός έδρας στη φάση των 32 στο Τσάλεντζ Καπ. Ο Ολυμπιακός στο Βέλγιο με την Γκεντ Νταμς (21.30) και το Μαρκόπουλο στη Γαλλία με τη Λε Κανέτ (21.00).