Έντονα επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα το απόγευμα σε κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, στους Αγίους Αναργύρους, στην οποία κεντρικός ομιλητής ήταν ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος. Μάλισταείχαν ως αποτέλεσμα να υποστούν διάσειση,και να μεταφερθούν σε νοσοκομείο,ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αγίων Αναργύρων Πολύδωρος Πελέκας και ο σύμβουλος του υπουργού Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμαο υπουργός Υγείας, μαζί με τους δύουφυπουργούςτου Μιχάλη Τιμοσίδη και Χρήστο Αηδόνη, θα μιλούσαν στην προγραμματισμένη κομματική εκδήλωση.

Την ώρα της άφιξης, ωστόσο, ομάδα 15 ατόμων, οι οποίοι, σύμφωνα με τον υπουργό, ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, επιτέθηκαν στονκ. Λοβέρδοκαι τους συνεργάτες του.

Πετώντας αυγά συνεπλάκησαν με την ασφάλεια του κ. Λοβέρδου και τους παρισταμένους και χειροδίκησαν με αποτέλεσμα να ζαλιστεί ο συνεργάτης του υπουργού Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Αμέσως ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης, γιατρός στο επάγγελμα, έσπευσε να του δώσει τις πρώτες βοήθειες ενώ κλήθηκε το ΕΚΑΒ και αστυνομική δύναμη η οποία παρενέβη και απεκατέστησε την τάξη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο αργότερα και στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Λοβέρδος τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου και οι υπουργοί της κυβέρνησής του δεν τρομοκρατούνται και κανείς δεν θα μας εμποδίσει να κάνουμε το καθήκον μας.

Αμέσως μετά ο υπουργός Υγείας αποχώρησε για να επισκεφθεί τους δύο τραυματίες στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» στο οποίο διακομίσθηκαν.

Μιλώντας το βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμούΜega, o κ. Λοβέρδος είπε ότι οι δράστες της επίθεσης είχαν έρθει για να χτυπήσουν.

Η υπόθεση είχε και συνέχεια αφού σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση, σημειώνοντας ότι «οι δήθεν αγανακτισμένοι πολίτες, είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και είχαν επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Αγ. Αναργύρων, Π. Τερζόγλου.

Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «νοοτροπία τραμπούκων» και «πρακτικές αντισυγκεντρώσεων της δεκαετίας του ’60».

«Αυτοί οι δήθεν δημοκράτες, δήθεν προοδευτικοί και δήθεν αριστεροί, με προκλήσεις απίστευτες και με χρήση βίας, που οδήγησε ακόμη και σε τραυματισμούς συνανθρώπων μας, επιχείρησαν να παραστήσουν τους δήθεν «αγανακτισμένους πολίτες», αναφερει χαρακτηριστικά.

Τονίζει μάλιστα ότι «ο κ. Τσίπρας και ο Συνασπισμός του οποίου ηγείται, είναι συνυπεύθυνοι σε αυτήν την πολιτική χυδαιότητα που εκφράζεται ακόμη και με πρωτόγνωρη βία και θα παραμένουν έκθετοι, έως ότου καταδικάσουν απερίφραστα αυτές τις πρακτικές που δεν συνάδουν σε καμία περίπτωση με αυτές ενός δημοκρατικού κόμματος».

Απαντώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει: «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιμένει στο ίδιο επικοινωνιακό σενάριο. Στόχος πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, ξεπέρασε κάθε όριο.

Με ασύστολα ψεύδη, επιτίθεται προσωπικά στον πρόεδρο του Συνασπισμού και προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις που η ίδια η πραγματικότητα, αλλά και η εικόνα της κάμερας, τη διαψεύδει.

» Για άλλη μια φορά -ελπίζουμε τελευταία- τους γνωρίζουμε ότι η πολιτική τους υποκινεί την κοινωνική διαμαρτυρία και τα κόλπα τους δεν πιάνουν.»