Νέα απειλή αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, αυτήν τη φορά των μαζικών λουκέτων στα πρατήρια, με τα οποία οι ιδιοκτήτες αντιδρούν στην απόφαση του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας να αναπροσαρμοστεί το πλαφόν στα υγρά καύσιμα.


Ηδη περίπου 350 πρατήρια στην Αττική, 250 στην Κρήτη και αρκετά σε άλλες περιοχές της χώρας παραμένουν κλειστά, καθώς οι πρατηριούχοι δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να πωλούν καύσιμα σε τιμές φθηνότερες από αυτές που αγοράζουν από τις εταιρείες. Από τη χθεσινή συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με τους εκπροσώπους των πρατηριούχων προκύπτει ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να πάρει πίσω το μέτρο, ωστόσο εξετάζεται η αναπροσαρμογή του πλαφόν προς τα πάνω.

ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ των επενδύσεων, ρόλο θα έχουν πολλοί υπουργοί, είπε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής. Αφορμή αποτέλεσε η σφήνα του Θόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος με ανακοίνωσή του διευκρίνισε ότι είναι δική του αρμοδιότητα να ξεμπλοκάρει μεγάλες επενδύσεις. Ο Γιώργος Πεταλωτής πρόσθεσε ακόμη ότι οι ακριβείς ρόλοι για τις επενδύσεις θα μοιραστούν όταν βγουν τα προεδρικά διατάγματα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το χαρτοφυλάκιο δεν είναι αποκλειστικότητα του Χάρη Παμπούκη.

ΑΝΟΙΓΕΙ νέος κύκλος, μεγάλων, επαναστατικών και αυτονόητων αλλαγών για την Ελλάδα, που θα οδηγήσουν τη χώρα έξω από την κρίση, υπογράμμισε χθες ο Πρωθυπουργός από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, ο Γ. Παπανδρέου ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι και δημοψήφισμα για τον «Καλλικράτη» και κατ΄ επέκταση για τις αξίες και το όραμα της σημερινής διακυβέρνησης. Νέος γραμματέας του κόμματος είναι ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος εξελέγη χθες το βράδυ πανηγυρικά.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ κάτι που δεν γνωρίζαμε ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η οικονομική κρίση δεν θα τερματιστεί μέχρις ότου υπάρξει σημαντική μείωση της ανεργίας είπε ο Ντομινίκ Στρος-Καν, ενώ επανέλαβε ότι χρειάζεται αναθεώρηση των κανόνων του χρηματοοικονομικού κλάδου.

ΣΤΗ Ν.Δ. συνεχίζονται τα χτυπήματα στον εκπρόσωπο του κόμματος, Πάνο Παναγιωτόπουλο. Ο πρόεδρος του κόμματος τον στηρίζει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν σταματήσει τα… φίλια πυρά, καθώς οι αιχμές για την επικοινωνιακή στρατηγική πέφτουν βροχή. Χθες ο βουλευτής Θ. Καράογλου είπε ότι το κόμμα έχει μόνιμο πρόβλημα επικοινωνίας.

ΤΟ… ΒΙΟΛΙ ΤΟΥΣ συνεχίζουν και οι Σκοπιανοί για το ζήτημα της ονομασίας. Χθες, ξαναχτύπησαν με δηλώσεις τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Εξωτερικών, λέγοντας ότι είναι σειρά της Ελλάδας να κάνει συμβιβασμούς.