Σοβαρά προβλήματα με τον νόμο αντιμετωπίζει ο Πάολο Μαλντίνι και η σύζυγός του Αντριάνα Φόσα. Ο άλλοτε αρχηγός της Μίλαν και της Εθνικής Ιταλίας κατηγορείται για φοροδιαφυγή και παράνομη είσοδο στο ηλεκτρονικό σύστημα της ιταλικής εφορίας! Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συντάξει η εισαγγελέας Πάολο Πιρότα, ο Μαλντίνι με τη βοήθεια του υπαλλήλου της εφορίας Λουτσιάνο Μπρέσι εισήλθε στο ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών για να αλλοιώσει την εικόνα των περιουσιακών του στοιχείων. Ταυτόχρονα ο Μπρέσι βοήθησε τον πρώην άσο να αποφύγει ελέγχους της εφορίας.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Sky Ιtalia, το ποσό που κατέβαλε ο Μαλντίνι στον Μπρέσι κυμαίνεται μεταξύ 40.000 και 200.000 ευρώ. Ο διεφθαρμένος υπάλληλος της εφορίας έχει συλληφθεί και αντιμετωπίζει ποινές πολυετούς κάθειρξης.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν υποκλάπηκε τηλεφωνική συνομιλία στην οποία ο Μαλντίνι ζητούσε τη συμβολή του Μπρέσι σε μία υπόθεση του αδερφού του πρώην συμπαίκτη του Φράνκο Μπαρέζι, Αλεσάντρο Πάολο.

Ο δικηγόρος του Μαλντίνι Ντανίλο Μποτζόρνο δηλώνει πως οι κατηγορίες είναι αβάσιμες και σύντομα θα αποδειχτεί η αθωότητα του πελάτη του και της συζύγου του, οι οποίοι είναι θύματα και όχι θύτες.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Μαλντίνι με τη βοήθεια υπαλλήλου της εφορίας εισήλθε στο ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών για να αλλοιώσει τα περιουσιακά του στοιχεία