Το Ρilox, ο συνδυασμός του Πιλάτες με το μποξ, είναι η νέα μόδα του fitness στο Χόλιγουντ και μπορεί να φτάσει σύντομα στο γυμναστήριο της γειτονιάς σας. Το ένα είναι ο δρόμος προς ένα επίπεδο στομάχι για τις αστές που τρώνε πολύ το μεσημέρι και το άλλο το άθλημα που προτιμάει ο εργαζόμενος άνδρας.

Λίγες ασχολίες θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικές από το Πιλάτες και το μποξ, όμως χάρη σε μια γκουρού του φίτνες στο Λος Άντζελες ο συνδυασμός τους έγινε μόδα. Για το Ρilox ενδιαφέρονται ήδη διασημότητες όπως οι ηθοποιοί Κίρστεν Ντανστ και Χίλαρι Νταφ.

Επινοήθηκε από τη Βιβέκα Γένσεν, μια Σουηδέζα μπαλαρίνα που έγινε φανατική του φίτνες. υτή τη στιγμή η Γένσεν διδάσκει το Ρilox στο πολυτελές στούντιό της στο Λος Άντζελες και σύντομα θα το εξαγάγει στον υπόλοιπο κόσμο.

Χρησιμοποιεί την ισορροπία και το στρέτσινγκ του Πιλάτες και τις κινήσεις της πυγμαχίας που κάνουν πολύ καλό στο καρδιαγγειακό σύστημα. Ήδη κυκλοφορεί στην αγορά ένα DVD για τις ασκήσεις.

«Άρχισα πέρυσι σχηματίζοντας πραγματικά μικρές τάξεις με μόλις 10 ανθρώπους σ΄ ένα μικροσκοπικό στούντιο, όμως τώρα η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη», λέει η Γένσεν. «Τον Ιανουάριο μίσθωσα και άλλο στούντιο και παίρνω συνεχώς e-mail από ανθρώπους που θέλουν να μάθουν».

Σήμερα εκατοντάδες άνθρωποι παρακολουθούν τα μαθήματά της κάθε εβδομάδα στο Μπέβερλι Χιλς και από την ιστοσελίδα της έχουν ήδη πωληθεί 2.000 αντίτυπα του DVD της.

Την ιδέα για το Ρilox την είχε πέρυσι, όταν προσπαθούσε να βρει έναν τρόπο να κάνει το Πιλάτες πιο έντονη γυμναστική. «Ανέκαθεν ενδιαφερόμουν για τη σκληρή γυμναστική και είχα κάνει πυγμαχία για διασκέδαση. Όμως επειδή ήμουν χορεύτρια- και χορεύτρια σημαίνει θηλυκότητα- ήθελα να κάνω κάτι που να είναι σέξι και θηλυκό, αλλά και σκληρό ταυτόχρονα».

Πάντως ο Νιλ Μίλερ της Πυγμαχικής Ακαδημίας Φρανκ Μπρούνο δεν έχει πειστεί. «Πιστεύω ότι είναι δύο πολύ διαφορετικά συστήματα άσκησης. Βάζουμε την πυγμαχία στα σχολεία για να διδάξουμε τα αγόρια πειθαρχία και έλεγχο, όμως το Πιλάτες είναι δημοφιλέστερο στα κορίτσια. Νομίζω ότι το κοινό που θα έχουν θα είναι μάλλον μικρό».

Ρilox

● ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ την ισορροπία και το στρέτσινγκ του Πιλάτες και τις κινήσεις της πυγμαχίας που κάνουν πολύ καλό στο καρδιαγγειακό σύστημα

● ΟΣΟΙ ΚΑΝΟΥΝ Ρilox φορούν γάντια χωρίς δάχτυλα τα οποία φέρουν βάρη

● ΣΤΟ ΡΙLΟΧ δίνεις στον αέρα γροθιές, κροσέ και άπερκατ και ταυτόχρονα το Πιλάτες σου επιτρέπει να δουλεύεις τους μυς την ώρα που ηρεμείς Πιλάτες

● ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ από τον Γιόζεφ Πιλάτες, που γεννήθηκε το 1880 στη Γερμανία και πέθανε το 1967 στη Νέα Υόρκη

● ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ, αυτοσυγκέντρωση, έλεγχος, ακρίβεια, αναπνοές και κινήσεις που ρέουν είναι οι αρχές της μεθόδου, η οποία είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία με απώτερο στόχο την ένωση του νου και του σώματος

● Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΙΛΑΤΕΣ έχει κατακτήσει σήμερα τον κόσμο και έχει γίνει μια βιομηχανία πολλών εκατομμυρίων ευρώ

● ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ της στάσης του σώματος, αύξηση της ενεργητικότητας και της ευκινησίας, μείωση των χρόνιων μυϊκών διαταραχών και των πόνων της μέσης, ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, επίπεδη κοιλιά