Στην κορύφωσή τους βρίσκονται οι παρασκηνιακές κινήσεις εν όψει της σημερινής συνεδρίασης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FΙΑ), η οποία θα εξετάσει την έφεση της ΜcLaren στην απόφαση των αγωνοδικών στο τελευταίο γκραν πρι της Βραζιλίας να μην τιμωρηθούν οι ομάδες της ΒΜW και της Williams για παραβίαση των κανονισμών για τα καύσιμα.

Στην ουσία, η έφεση έχει στόχο τον τίτλο που κατέκτησε ο Ράικονεν με τη Ferrari, αφού αν δικαιωθεί η ΜcLaren παγκόσμιος πρωταθλητής θα αναδειχτεί ο Λιούις Χάμιλτον.

Ο Βρετανός οδηγός κατετάγη έβδομος στη Βραζιλία πίσω από τους οδηγούς της ΒΜW Ρόμπερτ Κούμπιτσα και Νικ Χάινφελντ, καθώς επίσης και τον Ρόζμπεργκ της Williams. Στα μονοθέσια των τριών αυτών οδηγών τα καύσιμα βρέθηκαν να έχουν θερμοκρασία 5 C χαμηλότερη από την επιτρεπόμενη και με βάση τους κανονισμούς θα έπρεπε να αποκλειστούν, κάτι όμως που δεν συνέβη.

Αν η έφεση της ΜcLaren γίνει αποδεκτή, τότε ο Χάμιλτον θα ανέβει στην τέταρτη θέση της κατάταξης του γκραν πρι της Βραζιλίας και μαζί θα πάρει τους βαθμούς που θα του χαρίσουν τον τίτλο.

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί η έντονη αντίδραση του ιμπρεσάριου της Φόρμουλα 1 Μπέρνι Εκλστόουν στις προσπάθειες της βρετανογερμανικής ομάδας να δικαιωθεί μέσω των οργάνων της FΙΑ. Σε συνέντευξή του στους «Τimes» του Λονδίνου ο Εκλστόουν υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Δεν πιστεύω πως οι φίλοι της Φόρμουλα 1 θα ήθελαν να κριθεί το πρωτάθλημα από τη θερμοκρασία των καυσίμων, τα οποία έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν να μετρηθούν ακριβώς και παρουσιάζουν απόκλιση 5 C».

Ο Εκλστόουν ελπίζει πως την τελευταία στιγμή το αφεντικό της ΜcLaren Ρον Ντένις θα αποσύρει την έφεση. Πολύ δύσκολα θα καταλήξει ο τίτλος στον Χάμιλτον, θεωρεί και ο επικεφαλής της FΙΑ Μαξ Μόσλι, υπογραμμίζοντας πως, ακόμα και αν τιμωρηθούν τα μονοθέσια της ΒΜW και της Williams, ο Χάμιλτον δεν θα κερδίσει θέσεις. Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Λιούις Χάμιλτον είχε τονίσει πως δεν θέλει να κατακτήσει τον τίτλο μέσω της δικαστικής οδού.