ΚΑΛΗ η συμμετοχική δημοκρατία στα χαρτιά – ή, τέλος πάντων, στο Διαδίκτυο. Πώς λειτουργεί όμως στην πράξη; Και πώς την αντιλαμβάνονται οι απλοί πολίτες;

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ του «Μικροπολιτικού» πήγε χθες στη μία το μεσημέρι να ψηφίσει σε εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ στην οδό Αβύδου 96 στα Άνω Ιλίσια. Βρήκε δύο ουρές πάνω από εκατό ανθρώπων η καθεμία μπροστά σε δύο κάλπες. Η διαδικασία ήταν αργόσυρτη.

Διπλώματα

ΤΕΛΙΚΩΣ, ο πληροφοριοδότης μου έφθασε στην κάλπη έπειτα από είκοσι πέντε λεπτά.

Στο διάστημα αυτό αρκετοί από εκείνους που περίμεναν είχαν απελπιστεί και είχαν φύγει. Πιθανώς, να μην τους διασκέδαζαν τα καλαμπούρια στην ουρά. Νεαρός ρωτήθηκε από μεγαλύτερους αν έχει δίπλωμα οδήγησης και όταν απάντησε αρνητικά τού είπαν:

«Και πώς θα ψηφίσεις ποιος θα οδηγήσει το κόμμα στις επόμενες εκλογές;».

Παραβάν

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ήταν αναρτημένες δύο φωτογραφίες του Ανδρέα Παπανδρέου, μία μικρή φωτογραφία του Κώστα Σημίτη και επτά φωτογραφίες του Γιώργου Παπανδρέου, ορισμένες εκ των οποίων ήταν φάτσα φόρα στο παραβάν. Ωστόσο, δεν υπήρχε έντυπο για να εγγραφεί ο πληροφοριοδότης μου φίλος του ΠΑΣΟΚ. Χρειάστηκαν επανειλημμένες παραστάσεις στο στέλεχος του Κινήματος που είχε την ευθύνη της διαδικασίας για να βρεθεί μια φωτοτυπία εντύπου. Αφού συμπληρώθηκε και ο επίδοξος ψηφοφόρος βρέθηκε στο κομπιούτερ του ΥΠΕΣ- στην Αβύδου το on-line δούλευε εκείνη την ώραμπόρεσε να ψηφίσει.