Ο ακριτικός αλλά πανέμορφος Νομός Θεσπρωτίας φιλοξενεί μια ακατέργαστη και αυθεντική φύση που θα ζήλευαν και οι πιο ώριμοι και ανεπτυγμένοι τουριστικοί προορισμοί. Κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα της περιοχής είναι οι πεντακάθαρες παραλίες της παράκτιας ζώνης, η έντονη εναλλαγή φυσικού τοπίου ανάμεσα στο βουνό και τη θάλασσα, και μια πλούσια και ανεξερεύνητη ενδοχώρα που καλεί φιλόξενα κάθε επισκέπτη για να την εξερευνήσει. Φαράγγια, ορεινά μονοπάτια, πανέμορφα μοναστήρια, βιότοποι, το Δέλτα του Καλαμά, οι πηγές του Αχέροντα, το ιστορικό Σούλι, η αρχαία Γιτάνη, παραδοσιακοί οικισμοί, γνήσια παραδοσιακά προϊόντα που καθημερινά κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών, ώριμοι παραθαλάσσιοι προορισμοί, σπάνια χλωρίδα και πανίδα είναι λίγα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του νομού.

Καθημερινά προωθούμε και ενισχύουμε την ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών έργων αλλά και βασικών έργων υποδομής, τα οποία θα βοηθήσουν τον νομό να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες και να γίνει ευρύτερα γνωστός και συγχρόνως να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του.

Με κύριο συγκριτικό μας πλεονέκτημα τη φυσική ομορφιά και με σεβασμό στην πολιτιστική μας κληρονομιά, το περιβάλλον και τον παράγοντα άνθρωπο συντονίζουμε τις προσπάθειές μας και σας καλούμε να γνωρίσετε έναν προορισμό που θα ικανοποιήσει από τον αμύητο επισκέπτη μέχρι τον έμπειρο και απαιτητικό περιηγητή μέσα σε ένα φιλόξενο και οικείο ηπειρώτικο ανθρώπινο περιβάλλον.

Ο Βασίλης Γιόγιακας είναι νομάρχης Θεσπρωτίας