Oι lovers του προφανώς θεωρούν ότι εξυφαίνεται μια θεωρία συνωμοσίας εις βάρος του, όσο για τους haters θα μακαρίζουν εσαεί τον κολομβιανό σέντερ μπακ Τζέισον Μουρίγιο και τον γερμανό διαιτητή Φέλιξ Μπριχ, που ο ένας εκμαίευσε και ο άλλος καταλόγισε την αποβολή (όχι όποιου κι όποιου, αλλά) του Ρονάλντο!

Η σκηνή που εκτυλίχθηκε στο 28ο λεπτό του αγώνα ανάμεσα στη Βαλένθια και στη Γιουβέντους σηκώνει πολλή κουβέντα και η πολλή κουβέντα σηκώνει πολλές αντιπαραθέσεις, συν την αναπόφευκτη χρεία του VAR!

Εκτάκτως για μία και μοναδική εμφάνιση έπρεπε να κουβαλήσουν στο Μεστάγια το Video Assistant Referee και μάλιστα να το αποκαλέσουν ad hoc…

Video Assistant… Ronaldo!

Tην είδα ένα κάρο φορές την επίμαχη φάση και νομίζω πως η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Στο καπάκι οι κάμερες έδειξαν κιόλας το δάκρυ να πέφτει κορόμηλο στη φάτσα του λεγάμενου και η σκηνή δεν είχε να ζηλέψει σε τίποτε εκείνες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου με την συνήθως κλαίουσα Μάρθα Βούρτση!

Τώρα που το σκέπτομαι πάντως, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ο Φριχ (πρέπει να) έδρασε αναδρομικά από το Μουντιάλ: στις 25 του περασμένου Ιουνίου στο Σαράνσκ (Πορτογαλία – Ιράν 1-1), ο συμπατριώτης του Ρονάλντο, Κάρλος Κεϊρόζ τα… έχωσε στον παραγουανό διαιτητή Ενρίκε Κάσερες επειδή δεν απέβαλε τον CR7 για την αγκωνιά του στον Πουραλιγκάνζι.

«Του έδειξε κίτρινη κάρτα επειδή είναι αυτός που είναι» είπε τότε ο προπονητής των Ιρανών. Ή – συμπληρώνω εγώ – δεν τον απέβαλε για να μη φάει κανένα σπρώξιμο όπως ένας συνάδελφός του που του είχε στείλει την απανταχούσα τον Αύγουστο του 2017.

Για να βάλω έναν επιπλέον εύθυμο τόνο στην υπόθεση και επειδή ο Ρονάλντο θωπεύει τον αντίπαλό του στο κεφάλι, η εξήγηση της χειρονομίας του είναι απλή: ως μοντέλο του σαμπουάν Head and Shoulders, ήθελε να διαπιστώσει εάν ο Μουρίγιο έχει λαμπερά μαλλιά ή βγάζει πιτυρίδα!