Η Ιζαμπέλ Γκουλάρ αμέσως μετά τα θαλάσσια σπορ συνήθιζε να απολαμβάνει την ανάγνωση ενός βιβλίου. Το super model από τη Βραζιλία «ξαπλωμένη» στην παραλία της Ψαρούς έμοιαζε απορροφημένη την τελευταία φορά που τη συνάντησα από την ανάγνωση του «Tangerine», ενός πολύ καλού θρίλερ, το οποίο φέρει την υπογραφή της Christine Mangan. Η ωραία Ιζαμπέλ μού αποκάλυψε ότι το βιβλίο της Mangan, το οποίο αναφέρεται στην «τοξική φιλία» δύο γυναικών (των Αλις και Λούσι) που καταλήγει σε «περίεργες συμπεριφορές» και τελικά ανεξέλεγκτες καταστάσεις, ανήκει στα καλύτερα που έχει διαβάσει μέχρι τώρα.

Η Γκουλάρ με τις θανατηφόρες αναλογίες βρέθηκε και αυτό το καλοκαίρι στη Μύκονο μαζί με τον μέλλοντα σύζυγό της τερματοφύλακα της Paris Saint Germain Κέβιν Τραπ. Οι φωτογράφοι «έκλεισαν» στον φακό τους τα πλάνα της Γκουλάρ να μοιράζεται τρυφερές στιγμές στην παραλία με τον σύντροφό της. Κάποιες φορές εγκατέλειπαν την Ψαρού για να μετακομίσουν στο Αγράρι, τη Φτελιά και το Καλό Λιβάδι. Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν, η εκρηκτική Βραζιλιάνα «πέταξε» στη Βενετία για να δώσει το «παρών» στο 75ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ. Το ασημένιο μεταλλικό Alberta Ferretti φόρεμα της Ιζαμπέλ, το οποίο συνόδευε με τα εκπληκτικά σκουλαρίκια από λευκόχρυσο, αμέθυστους και διαμάντια της Collection Temptations της Chopard, την «τοποθέτησε» στις πλέον καλοντυμένες του Φεστιβάλ στην Πόλη των Δόγηδων.

Στο Harry’s Bar των Ωνάση και Χέμινγουεϊ

Η ελληνολάτρις Ιζαμπέλ μέσα από το μεταλλικό φόρεμά της (στην πρεμιέρα της ταινίας «First man») έκλεψε την παράσταση ακόμα και από αυτήν τη fashion icon νεαρή ηθοποιό Εμα Στόουν, εκ των πρωταγωνιστριών της ταινίας του δικού μας Γιώργου Λάνθιμου με τίτλο «The favourite».

Το μοντέλο μαζί με άλλες διάσημες συναδέλφους της και μεγάλα ονόματα του διεθνούς κινηματογράφου επέλεξαν για ποτό και φαγητό το Harry’s Bar. Μην ξεχνάμε ότι στο συγκεκριμένο της Βενετίας πέρασαν θορυβώδεις, αξέχαστες βραδιές οι εκρηκτικού χαρακτήρα Ορσον Ουέλς, Ερνεστ Χέμινγουεϊ, Τρούμαν Καπότε και βέβαια ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο οποίος φλερτάριζε… άγρια με τη Μαρία Κάλλας, παρά το γεγονός ότι εκείνη είχε στο πλευρό της τον ιταλό σύζυγό της και φανατικό πελάτη του μπαρ Μπατίστα Μενεγκίνι. Στη Βενετία είχαν αγκυροβολήσει όπως πάντα λόγω του λαμπερού σκηνικού του φεστιβάλ τα yachts ρώσων και τούρκων μεγαλοεπιχειρηματιών.

Ελληνοαιγύπτιοι billionaires, Σαουδάραβες και ο Μαζώ

Ο ελληνοαιγυπτιακής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματίας Καρίμ αλ Σιάτι μετά τη Μύκονο (την επισκέφθηκε φέτος για δεύτερη φορά) «πέταξε» μαζί με τη βραζιλιάνα top model σύζυγό του Ανα – Μπεατρίς Μπάρος στη Βενετία. Στη «φθινοπωρινή» Mykonos οι παραλίες και τα εστιατόρια (το καινούργιο Casa Tu, αν και με υψηλές τιμές, πηγαίνει πολύ καλά) έχουν γεμίσει και πάλι από καλής ποιότητας τουρισμό. Τι απέγιναν όμως οι Σαουδάραβες, οι Καταριανοί, οι πάμπλουτοι κελεμπιοφόροι τέλος πάντων, οι οποίοι ξόδευαν πάρα πολλά χρήματα στο νησί; Οι συνεχείς κλοπές χρυσών κοσμημάτων ακόμα και μετρητών μέσα από βίλες που είχαν νοικιάσει σε προάστια του Νησιού των Ανέμων τούς έκαναν να στρέψουν την προσοχή τους σε άλλες κοσμοπολίτικες περιοχές (Portofino, St Tropez, Cap Ferrat), εκεί τέλος πάντων όπου αισθάνονται περισσότερο ασφαλείς. Στην κοντινή με τη Μύκονο Σέριφο σήμερα γίνεται πραγματικός χαμός. Αν και δεν συνηθίζω να ασχολούμαι με καλλιτεχνικού ή τηλεοπτικού ενδιαφέροντος γαμήλιες τελετές και βαφτίσεις, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ σε αυτόν του ζεύγους Σάκη Τανιμανίδη (παρουσιαστή του «Survivor») με τη Χριστίνα Μπόμπα. Ισως επειδή το μεγάλο γαμήλιο πάρτι θα πραγματοποιηθεί στην οικία του γνωστού επιχειρηματικού ζεύγους Μαρίνας Βερνίκου – Μίλτου Καμπουρίδη. Πληροφορούμαι επίσης ότι ο αγαπημένος μου Γιώργος Μαζωνάκης, αν και είναι καλεσμένος σε μεγάλο επιχειρηματικό γάμο το ερχόμενο weekend, δεν θα τραγουδήσει τελικά. Ο Μαζώ είναι απλά στενός φίλος του νεαρού ζευγαριού.

Ο Mr Nobu, το Νησί των Ανέμων και η Μεγάλη Βρεταννία

Γνωστός βιομήχανος τουρκικής καταγωγής συζητούσε για την ηχηρή χρεοκοπία της Turk Telekom. Στη συνέχεια όμως ο κοσμοπολίτης κάτοικος της γειτονικής χώρας ξέχασε τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που προσπαθεί να κρύψει κάτω από το χαλί ο φίλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και αναφέρθηκε σε private dinner, το οποίο μοιράστηκε στο Matsuhisa Mykonos με συντροφιά ελλήνων επιχειρηματιών.

Εκείνη μάλιστα τη βραδιά βρισκόταν εκεί ο ίδιος ο διάσημος σεφ Nobu Matsuhisa. Το επόμενο ραντεβού είναι στο Μαλιμπού και στο ξενοδοχείο που έχει δημιουργήσει ο δαιμόνιος σεφ. Το Nobu Ryokan διαθέτει μόνο 16 δωμάτια και είναι βέβαια ένας χώρος φιλοξενίας που απευθύνεται σε… χοντρά πορτοφόλια. Οι έλληνες επιχειρηματίες επιλέγουν black cod, California sushi και άλλες προτάσεις της ιαπωνικής κουζίνας. Ο πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ Γενς Βάιντμαν φάνηκε όμως να απολαμβάνει τη μεσογειακή σαλάτα και το φιλέτο που είχε ετοιμάσει ο επικεφαλής σεφ του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία Αστέριος Κουστούδης με αφορμή το δείπνο το οποίο παρέθεσε προς τιμήν του η Ελληνική Ενωση Τραπεζών. Το Ballroom του ιστορικού ξενοδοχείου με τις βαριές χρυσαφένιες κουρτίνες με έκανε να αισθανθώ ότι παρά την υψηλή θερμοκρασία ξεκίνησε η φθινοπωρινή σεζόν.