Η γυναίκα περπατούσε αργά στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Λίγα μόλις λεπτά πριν, είχε «εγκαταλείψει» το Μουσείο της Ακρόπολης, για μια μεγάλη βόλτα στην περιοχή. Η Αμερικανίδα φαινόταν να απολαμβάνει τον περίπατό της σε έναν από τους πλέον δημοφιλείς και ακριβούς δρόμους της Ευρώπης. Τα λευκά sneakers του οίκου Louis Vuitton με τις καφέ γραμμές στα πλαϊνά τους, της εξασφάλιζαν άνετο περπάτημα πάνω στις πλάκες του Πικιώνη. Η ελληνίδα φίλη της, κάτοικος της περιοχής, σπεύδει να τη συναντήσει στο ύψος της εισόδου του Ηρωδείου και να τη συντροφεύσει σε αυτή την «περιήγηση» στους χώρους κάτω από τον Ιερό Βράχο.

Παρατηρώ ότι εξηγεί στην Αμερικανίδα τους λόγους για τους οποίους πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική με τα προσωπικά της αντικείμενα. Με μια χαρακτηριστική κίνηση «δείχνει» προς τη μεριά που η ξένη φιλοξενούμενη κρατάει την τσάντα της. Η Αμερικανίδα κατάλαβε ότι έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτική το διάστημα που βρισκόταν στην περιοχή της Ακρόπολης και του Φιλοπάππου. Συμμορίες, ως γνωστόν, λυμαίνονται την περιοχή. Η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο στους γύρω δρόμους, αλλά και επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, τον δρόμο – βιτρίνα για τον τουρισμό μας. Εναν ιστορικό δρόμο, ο οποίος «υποδέχεται» χιλιάδες ξένους στη διάρκεια του χρόνου.

Τα μέτρα ασφαλείας και οι «άγνωστοι» συριζαίοι

Σκέφτομαι τι θα έλεγε άραγε ο ίδιος ο μεγάλος ακαδημαϊκός Δημήτρης Πικιώνης (το αρχιτεκτονικό και εικαστικό του έργο με τα φαντασιακά τοπία και τα «εύθραυστα» χρώματα, παρουσιάζει σήμερα στην αγαπημένη του Αίγινα και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Κολώνας) αν μπορούσε να δει την κατάσταση που επικρατεί σε μία από τις ωραιότερες και ιστορικότερες περιοχές του πλανήτη. Τις τελευταίες ημέρες μετά το περιστατικό με τον τραγικό θάνατο του 25χρονου στο λόφο του Φιλοπάππου, έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας από αυτούς οι οποίοι διαθέτουν πολυτελείς μονοκατοικίες, αλλά και μεγάλα διαμερίσματα στους δρόμους γύρω και κάτω από την Ακρόπολη.

Γνωστοί εφοπλιστές που οι βεράντες των σπιτιών τους «βλέπουν» το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, επιχειρηματίες με κατοικίες στον πεζόδρομο της οδού Καλησπέρη και σε άλλους δρόμους, προσέλαβαν ακόμα περισσότερους άνδρες, με σκοπό να προστατεύσουν τις περιουσίες και την ασφάλεια μελών των οικογενειών τους. Γιγαντόσωμοι bodyguards κυκλοφορούν, όταν πέφτει το φως του ήλιου, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και τα άλλα γραφικά δρομάκια. Ο απλός όμως κόσμος, ο οποίος διαμένει χρόνια στην περιοχή, αισθάνεται ανασφαλής. Ποιοι είναι αλήθεια αυτοί οι επιφανείς συριζαίοι – κάτοικοι, οι οποίοι δεν κάνουν κάτι για την καλύτερη αστυνόμευση του πανέμορφου αυτού «κομματιού» της Αθήνας;

Η Μις Κόσμος, ο Καραμανλής, το party island

Τα σκουλαρίκια της Πριγιάνκα Τσόπρα, κατασκευασμένα από βαρύ κρύσταλλο και mother of pearl, του οίκου Gucci, είναι τόσο μακριά, που «ακουμπούν» σχεδόν στο στήθος της διάσημης ηθοποιού (θριαμβεύει στις ΗΠΑ) και κατόχου του τίτλου Μις Κόσμος (για το 2000). Η γεννημένη στην Ινδία ηθοποιός, ενέπνευσε με την εμφάνισή της, νεαρό κορίτσι που εμφανίστηκε σε private party το οποίο πραγματοποιήθηκε στο deck της θαλαμηγού «Mischief» (ιδιοκτησίας του αυστραλού μεγιστάνα Ιαν Μάλουφ), όταν αυτή «έδεσε» στην Ιο. Η γραφική Ιος, που λατρεύει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, αλλά και πολλοί επιχειρηματίες και εφοπλιστές, οι οποίοι έχουν αγοράσει μεγάλες εκτάσεις εκεί, εξελίσσεται σε σημαντικό party island. Το νησί συγκεντρώνει πολύ νεαρό κόσμο. Αγόρια και κορίτσια που διασκεδάζουν στα bar και clubs μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Αρκετά πιο μακριά, στις Σπέτσες, αγαπημένο νησί του Αργοσαρωνικού, μια αριστοκρατική γυναίκα έκλεψε τις εντυπώσεις με την επιλογή του χτενίσματος και των κοσμημάτων της.

Οταν μιλάμε για απόλυτο στυλ

Η Λήτα, σύζυγος του εφοπλιστή Γιώργου Λιβανού, η οποία από την ιδιόκτητη Κορωνίδα έφθασε στο σπίτι της οικογένειας Λαιμού στις Σπέτσες, ξεχώρισε με τον τρόπο που είχε φτιάξει το σινιόν της. Ενα λουλούδι συγκρατούσε τα μαλλιά της, ενώ τα σκουλαρίκια της ήταν πραγματικά θεαματικά. Αναφέρθηκα στα «ΝΕΑ» της περασμένης Τρίτης, μέσα από το «Blue Diary», στις λεπτομέρειες της δεξίωσης, με αφορμή τη βάπτιση της μικρής κόρης του ζεύγους Φιλίππου και Μαριάννας Λαιμού. Στο κοριτσάκι δόθηκε το όνομα της γιαγιάς της, Χριστιάνας Γουλανδρή. Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη ήταν η πλέον elegant παρουσία με φόρεμα στο χρώμα του σμαραγδιού. Η Λύντια, κόρη του παγκοσμίου φήμης ιδιοκτήτη ξενοδοχείων Ρόκο Φόρτε, κέρδισε κολακευτικά σχόλια στο πλευρό του συζύγου της Δημήτρη Χανδρή. Λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα, οι γονείς της μικρής, Φίλιππος και Μαριάννα Λαιμού, εμφανίστηκαν για φαγητό στο Ορλώφ των Σπετσών με τον Γιάννη Γουλανδρή junior και άλλα νεαρά παιδιά. Στις Σπέτσες και η Λούλα Γουλανδρή-Χανδρή, η οποία στις 14 Σεπτεμβρίου νυμφεύει τον γιο της Αντώνη (στο Λονδίνο) με τη Θιοντόρα Γουίαρ.