Είναι σκληρό ενίοτε το Διαδίκτυο. Πληγώνει. Πονά. Γιατί βρίσκει βήμα ο εκάστοτε άσχετος να πει το μακρύ και το κοντό του, με αποτέλεσμα να προκύπτει ακόμη και ιντερνετικός πόλεμος. Οπως αυτός που παρατηρήθηκε τα τελευταία 24ωρα για τα μάτια της Κατερίνας Στεφανίδη.

Η πρωταθλήτριά μας με τα επιτεύγματά της το 2017 ζαλίζει περισσότερο και από τα ύψη που περνά στο επί κοντώ: παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Λονδίνο, πρώτη στην Ευρώπη στον κλειστό στίβο, πανηγύρισε το διαμάντι στο Diamond League, ενώ μετρά 14 συνεχόμενες νίκες. Ουσιαστικά, μιλάμε για το αήττητο κορίτσι των αιθέρων. Αρα, για τη σοβαρότερη υποψήφια να ανακηρυχθεί κορυφαία αθλήτρια στον παγκόσμιο στίβο. Επειδή, λοιπόν, στη σελίδα που δέχεται ψήφους αναφέρεται ως «Ευρωπαία», κάποιος προέβαλε ένσταση! «Γιατί πρέπει να θεωρείται Ευρωπαία, ενώ διαμένει τα τελευταία 10 χρόνια στις ΗΠΑ»; Αυτό ήταν! Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με σταγόνα που ξεχείλισε ένα ποτήρι, αλλά για κανονική πλημμύρα! «Για να σκεφτώ… μεγάλωσα στην Ελλάδα, αγωνίζομαι για την Ελλάδα και ζω στην Ελλάδα τον μισό χρόνο. Εσύ τι έχεις κάνει για την Ελλάδα?» ήταν το πρώτο σχόλιο της Κατερίνας. Από κοντά ατάκες-θέσεις του κόσμου. Ωστόσο, η Στεφανίδη, απίστευτα όσο και δικαιολογημένα ενοχλημένη, το προχώρησε με ανάρτηση (και) στο Instagram. Μεταξύ άλλων επανέλαβε πως ζει στην Ελλάδα περίπου τον μισό χρόνο κάθε έτους, κάνει προπονήσεις στο ΟΑΚΑ, ενώ από το 2015 διαμένει στις ΗΠΑ πληρώνοντας για να προπονείται, καθώς δεν έχει κάποια υποτροφία σήμερα, και κατέληξε λέγοντας ότι «εγώ και ο άντρας μου πιστεύουμε στη σημασία του να επενδύεις στον εαυτό σου. Σε όλους τους τομείς της ζωής».

Τρομερό δεν είναι; Η αθλήτρια που μας ταξίδεψε με συναρπαστικές επιτυχίες, που μας πήρε από το χέρι και σκαρφαλώσαμε παρέα σε δυσθεώρητα ύψη αισιοδοξίας και υπερηφάνειας, βγήκε και απολογούμενη. Ή, αν προτιμάτε, αισθάνθηκε την ανάγκη να δώσει εξηγήσεις επειδή με τον σύζυγό της, τον Μίτσελ Κρίερ, επέλεξε να προπονείται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Είναι όντως βαρύ να ακούς απόψεις κενές περιεχομένου. Αλλά ταυτόχρονα απολαμβάνεις την εικόνα με τη Στεφανίδη να αγκαλιάζει την ελληνική σημαία σε κάθε διοργάνωση, σε κάθε σημείο του πλανήτη. Αυτή η Ευρωπαία, αυτή η μεγάλη Ελληνίδα. Οχι, κορίτσι μου, δεν αξίζει καν να ασχολείσαι!