Τα φουτουριστικά ποδήλατα του Λονδίνου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/11/2017 15:19 |
Τα φουτουριστικά ποδήλατα του Λονδίνου
Tα φουτουριστικά κοινόχρηστα ποδήλατα που κυκλοφορούν στο Λονδίνο (εικόνα από video της Santander)

Στην Αθήνα ακόμη περιμένουμε τα κοινόχρηστα ποδήλατα. Αντίθετα στο Λονδίνο έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο, σε άλλη εποχή: εκεί τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν...φουτουριστικά κοινόχρηστα ποδήλατα. Οι Λονδρέζοι αλλά και οι επισκέπτες δηλαδή έχουν την ευκαιρία να κάνουν πετάλι σε ποδήλατα με φώτα (πίσω) που φωτίζουν περισσότερο όταν φρενάρουν οι αναβάτες, που εκπέμπουν λέιζερ για να είναι πιο ορατά τη νύχτα, που έχουν τελευταίας τεχνολογίας σκελετούς. 

Η αγγλική πρωτεύουσα εδώ και περίπου μία δεκαετία διαθέτει σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων αλλά δεν περιορίστηκε σ' αυτό. Οι υπεύθυνοι της πόλης και οι εταιρείες που προσφέρουν τα ποδήλατα το ψάχνουν, εξελίσσονται και ακολουθούν την τεχνολογία αλλά και τις ανάγκες των πολιτών. 

Τα συγκεκριμένα ποδήλατα που εδώ και μερικές ημέρες έχει διαθέσει σε σταθμούς ποδηλάτων η εταιρεία Santander Cycles είναι αγγλικής κατασκευής. 

Όλα τα παραπάνω μπορεί να μας ακούγονται κάπως...εξωπραγματικά αλλά δεν είναι. Το Λονδίνο είχε κάποτε απίστευτο κυκλοφοριακό αλλά και υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση. Όμως εδώ και χρόνια αλλάζει. Το κέντρο του έχει πλέον ποδηλατόδρομους και κοινόχρηστα ποδήλατα. Ας παραδειγματιστούμε.


Δείτε τι διαθέτουν τα ποδήλατα του Λονδίνου:

-Πιο λαμπερά φώτα ακόμη και την ημέρα 
-Ένα καινούριας τεχνολογίας πίσω φως το οποίο φωτίζει περισσότερο όταν φρενάρει ο αναβάτης, όπως στα αυτοκίνητα δηλαδή.
-Πιο μικρούς τροχούς για μεγαλύτερη επιτάχυνση - βολικότερα για αστικές μετακινήσεις
-Άνετη σέλα με τζελ
-Ελαστικά με ειδικό κάλυμμα για να αποφεύγεται το σκάσιμο
-Φουτουριστικό σκελετό και μάλιστα χαμηλό για να ποδηλατούν εύκολα και οι μικρότεροι
-Αναβαθμισμένα φώτα για καλύτερο φρενάρισμα


Κατατοπιστικό και το βιντεάκι που ακολουθεί
Οι «ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΕΣ» πεταλάρουν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

3
Ολεο
06/11/2017 22:42
Καλά, ωραία ολα αυτά αλλα μην παραμυθιάζετε τον κόσμο οτι βελτιώθηκε η ρύπανση και το κυκλοφοριακό στο Λονδίνο λόγω ποδηλάτων. Το ντίζελ καλά κρατεί, άλλο το τι βρώμα και δηλητήριο εισπνέεις στη πορεία. Κίνδυνος/θάνατος χωρίς υπερβολή.
Και ο νούς σου κατεβάζει.
02/11/2017 00:26
Κύριε Ελεγκτά, εσύ που τυγχάνει να ηξεύρεις τα πολλά (ενώ εγώ είμαι ο "υπόφτων διασυνδέσεων ΚΥΠαλούνδρης") ποία τυγχάνει να είναι η πιο Θατσερίστρια; Η Αντιγονούλα η Λυμπεράκη ή το Χριστινάκι η Ταχιάου; Ποίος ο πλέον αγαπητός σε απολιτίκ νούμερα; Ο Μπουταρούλης ή ο Καμινούλης;;; Ή ο Αμυρούλης;
Απόψε με έχει πιάκει μια μονομανία με την ΕΡΤ. Και με τας μεγάλας, δίχως τελεία, προτάσεις. Πού λέγεις να οφείλεται;;;
02/11/2017 00:22
Διατί υπάρχει μια "βρετανομανία" εκεί εις τον πρώην ΔΟΛ βρε κύριε Ελεγκτά; Κάθε ολίγον τι και λιγάκι ούλο και μια είδηξις από βρετανία μεριά σκάει μύτη λες και η ΧτΜσΠ τυγχάνει να είναι το κέντρο του κόσμου. Τα μαύρα της τα χάλια έχει. Μέχρι κι οι δρόμοι τίγκα εις τας τρούπας και τας λακκούβας τυγχάνουν. Διατί άραγες; Δια να πέφτουν μέσα οι ποδηλάτες και να χτυπά ο κραδασμός εις τον προστάτη αδένα; Δεν είμεθα ούλοι μας βολευτές του Ποταμιού, ήτοι Χριστίνες Ταχιάου (ελπίζω να μη με κόψεις, σε δημόσιο εκλεγμένο πρόσωπο που με εκπροσωπεί εις το εθνοσωτήριο κυν__δοβούλιο αναφέρομαι, δεν έχω το δημοκρατικό δικαίωμα;) ώστε να παρασταίνομεν τους "κοσμογυρισμένους" μέσα από την αρθρογραφία μας εις το ΠρώΚταγκον και απευθυνόμενοι εις απολίτικα θατσερικά νούμερα που κατόπιν θα μας εκλέξουν και βολευτάς όπως τάλε κουάλε και τον (επάγγελμα "ποδηλάτης") Γιωργάκη Αμυρά (έτερος βολεμένος εις την ΕΡΤ όπως κι ο Καπλάνης! είδες η ΕΡΤ;) κι ως εκ τούτου να πρέπει (βάστα γερά SSόιμπλε!) να γλείφουμε-μένουμε Ευρώπη και να τα παρουσιάζουμε ως cosmopolitan αρχοντόβλαχοι ούλα ρόδινα εις την Εσπερία καθότι, όπως είπαμε, απευθυνόμεθα εις το τάργκετ θατσερο-γκρούπ του Γιαννάκη του Μπουτάρη και του Γιωργάκη του Καμίνη (με την παθιάρικη και ξέπνοη φωνούλα, διατί άραγες;) το οποίο τάργκετ-θατσερο-γκρούπ όταν δεν ευρωλιγουρεύει και δύναται να περιοδεύει εις τη Εσπερία το σαρκίο του είναι εις τη θέσις του πελάτου που παραγγέλνει φαγί (κι εσύ κρατάς τα πιάτα καυτά και περιμένεις πώς και πώς να τα αποθέσεις εις το νεκροτράπεζό του ενώ ο απολιτίκ τρόμπας τραβάει φωτογραφίας δια να τις "ανεβάξει εις το Ίνσταγκραμ") κι όχι εις τη θέσις του εξορίστου που πελεκάει τα πόδια του εις τη ΧτΜσΠ. Δι΄αυτό κι ακριβώς το λόγο, όταν τρακάρω εδώ εις τη ΧτΜσΠ "έλληνα" θέλω να του σπάσω τα μούτρα. Μού γυρίζουνε τα έντερα. Μπάι δε (αμέρικλαν-μπρίτις εμπάια) γουέη ωραία η διαφημισούλα εις την τραπεζούλα Σαντατέρ. Παγκοσμιοποίηση και οικονομία της τοκογλυφίας και του αέρα του κοπανιστού δεν έχομεν; Πού είναι το κακό;