Το ρίσκο του Χιμένεθ

Κατ’ αρχάς, να δούμε το σκεπτικό. Ορθό από την αρχή μέχρι το τέλος. Η ΑΕΚ πετά για την Αυστρία με τρεις τερματοφύλακες, αυτούς που είναι διαθέσιμοι: τον Ανέστη, τον Τσιντώτα και τον (νεαρό) Ντούνη. Ο λόγος; Προφανής. Αν κάποιος τραυματιστεί στην προπόνηση ή αν προκύψει αδιαθεσία ξαφνική, να μπορεί να κατεβάσει δίδυμο άσων η ΑΕΚ. Κάτι που πρέπει να συμβαίνει όχι μόνο στα ταξίδια μακριά από την Ελλάδα, αλλά σε όλα τα παιχνίδια. Γιατί η θέση του τερματοφύλακα είναι πολύ ευαίσθητη και ώρες ώρες απαιτείται και ο εκτός αποστολής να είναι στην εξέδρα (!) για παν ενδεχόμενο. Τουλάχιστον αυτό απαιτούν οι συνθήκες του επαγγελματισμού και είναι ξεκάθαρο πως ο Μανόλο τις ακολουθεί. Στο προκείμενο τώρα: το ποιος θα αγωνιστεί θα το αποφασίσει την υστάτη ώρα ο τεχνικός, πάντα σε συνεργασία με τον γυμναστή των γκολκίπερ, τον Χρυσόστομο Μιχαηλίδη, τον άνθρωπο που μέσα σε ελάχιστους μήνες έβαλε τη σφραγίδα του στα Σπάτα και η δουλειά του φαίνεται. Η βελτίωση είναι πλέον ορατή. Ανέστης, λοιπόν, ή μήπως ξανά Τσιντώτας; Ο δεύτερος έχει το ντεζαβαντάζ της απειρίας και των ελάχιστων συμμετοχών στη βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ. Σύμμαχός του, βέβαια, το ταλέντο. Ο πρώτος είδε το όνομά του να συζητείται μετά τις δύο ισόπαλες αναμετρήσεις με τη Μίλαν και πήρε πολλούς πόντους. Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς και τίμιοι, το ρίσκο δεν σχετίζεται μόνο με τον προπονητή. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια απόφαση από τα (λεγόμενα) κεντρικά γραφεία. Ξεπαγώνει ή όχι ο Ανέστης; Το ματς είναι κρίσιμο, παίζεται κάτι παραπάνω από μια πρόκριση, οπότε όλα τα ζητήματα πρέπει να εξεταστούν σε αυτή τη βάση.

Συμπλοκέςστο φαληρο

Επεισόδια έξω από το γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης σημειώθηκαν όταν οπαδοί του Ολυμπιακού συνεπλάκησαν με οπαδούς της Γιουβέντους. Η αστυνομία –που προχώρησε και σε συλλήψεις –διέλυσε τη συμπλοκή αρκετή ώρα πριν από το παιχνίδι με χρήση δακρυγόνων.

Τα περισσότερα συνέβησαν κυρίως στον χώρο έξω από το Red Store, όπου πιθανότατα οι Ιταλοί είχαν πάρει να αγοράσουν αναμνηστικά από τη μπουτίκ των Ερυθρολεύκων. Με την επέμβαση της Αστυνομίας αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και οι φίλοι της Γιουβέντους γέμισαν το πέταλο των φιλοξενουμένων χωρίς να έχουν κανένα πρόβλημα κατά τη διάρκεια του ματς.