Οταν ο ρωμαίος σοφός έλεγε, αφού ο κόσμος θέλει να εξαπατηθεί, άσ’ τον να εξαπατηθεί, δεν είχε στο μυαλό του φυσικά τους Νεοέλληνες. Τα λόγια του όμως αφορούν τους Νεοέλληνες.

Η κουτοπονηριά που μας χαρακτηρίζει αποτελεί ποταπή απομίμηση της εξυπνάδας. Θεωρούμε εαυτούς εξυπνότερους από τους διπλανούς μας. Από τους δικούς μας ανθρώπους μέχρι τους ανταγωνιστές μας. Εχει γίνει η δεύτερη φύση μας.

Η «αξιοποίηση» του ποσού που προοριζόταν για την ανακούφιση πληγέντων από καταστροφικές φωτιές για άλλο σκοπό, όποιος κι αν ήταν αυτός, υποκρύπτει τον κρετινισμό που έχει θεριέψει στο θερμοκήπιο του νεοελληνικού αμοραλισμού.

Το τραγικό της ιστορίας που αφορά όλους μας είναι πως έχει ξεβάψει η κόκκινη γραμμή της απάτης από το κοινά αποδεκτό.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που άλλαξε τον ρου των χρημάτων τα οποία, στη συγκεκριμένη περίπτωση, προορίζονταν για την ανακατασκευή καμένου σταδίου στην Ηλεία, σύμφωνα με την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος που απαγγέλθηκε εις βάρος του από την Εισαγγελία.

Ο μιθριδατισμός απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις στον οποίο έχει περιπέσει το σώμα των Νεοελλήνων αποκαλύπτεται με τρόπο που προκαλεί θλίψη. Αφορμή για τη διερεύνηση της υπόθεσης ήταν η καταγγελία ενός Ελληνοαμερικανού με καταγωγή από τις πυρόπληκτες περιοχές. Οι ντόπιοι έχουν πάθει πια ανοσία.