Ντόρος μεγάλος γίνεται για το κατά πόσο βοήθησε ο γερμανός προπονητής την Εθνική σε αυτή την πορεία της προς τη δεύτερη θέση των προκριματικών. Αλλος λέει το μακρύ του, άλλος το κοντό του και γενικά ανοίγει ένας κύκλος συζητήσεων που προφανώς προκαλεί εσωστρέφεια στα ενδότερα της ομάδας. Ας τα πάρουμε από την αρχή: ο Σκίμπε έδωσε αυτό που ζητά κυρίως μια ελληνική ομάδα, της Εθνικής συμπεριλαμβανομένης. Εφερε κοντά τους παίκτες, δημιούργησε ένα κλαμπ ποδοσφαιριστών που υπολογίζει περισσότερο, κοίταξε τον τομέα της ομοιογένειας και αλίμονο αν ειπωθεί ότι απέτυχε επειδή δεν νίκησε εντός έδρας την Εσθονία. Γιατί την ίδια στιγμή παρέμεινε αήττητος εκτός έδρας, στάθηκε άριστα απέναντι στους ισχυρούς και στα ραντεβού με τους αδύναμους, εκεί που χωλαίνει μια ομάδα όπως η δική μας, εξασφάλισε τους απαραίτητους βαθμούς. Και φυσικά, μην κρυβόμαστε, το Βέλγιο στην τωρινή του έκδοση είναι ασύλληπτο, πολύ πάνω από το επίπεδό μας. Φυσικά, ο συμπατριώτης τού Ρεχάγκελ δεν μπορεί να θεωρηθεί ως μάστορας στην τακτική –ούτε ο κόουτς που έφερε την Εθνική στην κορυφή της Ευρώπης ήταν τέτοιος. Ούτε μπάλα σούπερ παίξαμε, αλλά μετρά το αποτέλεσμα. Οχι αν βάζει τον Χριστοδουλόπουλο, και μην ξεχνάμε ότι υφίστανται πάντα θέματα ιεραρχίας και προσαρμογής σε ένα σύνολο και τα συγκεκριμένα τα κοιτούν οι σύγχρονοι ομοσπονδιακοί. Αν κάτι πρέπει να του προσάψουμε, είναι η αδυναμία του να βρει μια λύση πίσω από τον Τοροσίδη. Παίκτες υπάρχουν, προφανώς δεν τους εμπιστεύεται, απορία υπάρχει γιατί παίζει ενίοτε εκεί ο Ρέτσος και όχι ο Μανιάτης, σίγουρα όμως το πρόσημο για τον προπονητή είναι θετικό και δεν μπορούμε να λειτουργούμε πάντα με τη λογική του μηδενισμού.

Σέντερ-κολόνα

Στην ανανέωση της συνεργασίας του με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ προχώρησε ο Ολυμπιακός. Για τρία ακόμη χρόνια και άρα το νέο συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι του 2020. Ο σέρβος σέντερ έχει κάνει εντυπωσιακά βήματα βελτίωσης, αποτελεί το στήριγμα της ομάδας, ανέβηκε από τρίτος σε πρώτο ψηλό της ομάδας και δίνει λύσεις. Ασχετα αν αυτού του τύπου οι «δεινόσαυροι», οι πανύψηλοι παίκτες, παίζουν σχετικά λιγότερο στο σύγχρονο μπάσκετ.

Λαύριο

Με κορυφαίο τον Αμερικανό Μακένζι Μουρ (15 π., 5 ρ., 6 ασ., 2 κλ.), ο οποίος γνωρίζει την Α1 λόγω της περσινής θητείας του στον Προμηθέα, το Λαύριο δεν δυσκολεύτηκε (78-65) απέναντι στην Κύμη (Τζόουνς 15 π., 6 ρ.) στην αναμέτρηση, με την οποία ολοκληρώθηκε η πρεμιέρα της Basket League. Ο στόχος του Λαυρίου είναι να συμμετάσχει στα πλέι οφ, κάτι που είχε πετύχει και πέρυσι κατά την παρθενική παρουσία του στην Α1.