Οι σφουγγοκωλάριοι πρέπει να αισθάνονται εαυτούς αρκετά δυνατούς για να δείχνουν επιείκεια στη διαιτησία. Η σκωπτικότητα με την οποία αντιμετώπισαν τη μετατροπή ενός απλού φάουλ έξω από την περιοχή σε πέναλτι, από το οποίο προήλθε το νικητήριο γκολ της ΑΕΚ, ηλεκτρίζει τη σκέψη ακόμα και των αβέλτερων.

Αντιλαμβάνομαι πως βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Δεν είναι δα το πιο εύκολο πράγμα να διακηρύττεις το 50-50 στη διαιτησία, τη διαφάνεια και να μιλάς ανοιχτά για στημένα παιχνίδια όταν ο σημαντικότερος ανταγωνιστής σου ευνοείται από τους διαιτητές κι εσύ ξαφνικά να βρίσκεσαι στη θέση του απολογουμένου.

Υπάρχουν βεβαίως κι αυτοί που σφυρίζουν αδιάφορα ή υποτιμούν το κριτήριο και τη σκέψη των φιλάθλων λέγοντας πως η ΑΕΚ έτσι κι αλλιώς θα έβαζε γκολ γιατί είχε ανεβάσει την απόδοσή της. Η κατάργηση της ποδοσφαιρικής νομιμότητας σε όλο της το μεγαλείο.

Ισως πάλι ο στραγγαλισμός της αλήθειας να οφείλεται σε ένα είδος ποδοσφαιρικής διπλωπίας. Αλλιώς φαίνονται οι φάσεις όταν οι φανέλες είναι κιτρινόμαυρες κι αλλιώς αν είναι ερυθρόλευκες, ασπρόμαυρες, κυανόλευκες, πράσινες.

Η ζωή όμως μπορεί να σε παρασύρει σε ατραπούς που δεν έχεις βάλει με τον νου. Οπως μια νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ με τον ίδιο τρόπο που νίκησε ο Δικέφαλος τη Λαμία. Ο,τι κι αν ειπωθεί τότε θα παρασυρθεί από τοξικό κύμα λάσπης.